Ratio av flytande / glucomannan / xantangummi för flan eller Walden Farms dip

2

Jag hoppas att någon kan erbjuda förslag på vad ett bra förhållande av glucomannan och xantangummi per volym vätska för att tjockna en smaksatt vätska (vattenkonsistens utan förtjockningsmedel) till ett resultat som har liknande konsistens antingen till flan / ägg vanilj eller till Walden Farms marshmallow dip, om det är möjligt. Jag letar efter något som jiggles lite men håller också sin form, och du kan sköta spoonfulls av det ganska enkelt.

3/4 tsk gluc: 1/4 tsk xanthan: 1 kopp vätska gav något som jiggled och höll sin form, men det var mycket vad jag skulle kalla "gummy" och försökte äta det var mer som att riva av bitar med skeden än att skopa dem det var ganska elastiskt. Det bildade också slags globs som var ganska separata men ganska bifogade. Jag misstänker att ett bättre förhållande skulle använda mindre xantangummi och / eller mer glucomannan, men jag vet inte riktigt vart jag ska börja.

1 tsk gluc: 1/32 tsk xanthan: 1 kopp vätska är bra för varm [choklad] pudding, jag har hittat.

3/4 tsk gluc: nej xanthan: 1 kopp vätska verkar vara bra för kalla puddingar som kan hällas (håll inte sin form).

Om någon vet vad en bra utgångspunkt för ett förhållande mellan dessa ingredienser per mängd vätska, skulle jag mycket uppskatta rådet.

    
uppsättning user2649681 25.06.2016 04:09

0 svar