Jag tror att jag har en sektion av fryst PEX i en yttervägg. Vad ska jag göra?

6

Handfatet i vårt sovrum på bottenvåningen, som har en yttre vägg, verkar ha ett fryst varmvattenrör. Det kalla vattnet rinner fritt och toaletten är bra, men varmt vatten verkar vara fruset vilket jag antar att det inte är en chock eftersom den ska vara högst 2 grader ute idag.

Från vad jag har läst verkar det som om jag inte borde vara super orolig för Pex åtminstone på kort sikt, men jag vill ändå få det att tina så att jag kan använda hett vatten i badrumsavloppet.

ANY förslag? Skulle jag vara mer oroad över den frusna Pex?

    
uppsättning Eric 16.02.2015 14:58

1 svar

2

Först är den enda verkliga oro som du borde ha här, utom möjligheten att använda din handfat, att isen har gått till närmaste PEX-kontakt. Vad som kan hända är att isen expanderar PEX-kontakten något och när den smälter är kontakten lite lös. Det kan misslyckas direkt eller ett år senare. Försöker inte sätta dig i alarmläge men det här är värsta scenariot. Den faktiska PEX-röret hanterar frysning mycket bättre än koppar och kommer att bli bra.

PEX kan också köras i långa längder, så det kan vara att den första kontakten är 10-20 meter bort i mitten av ditt hus och det här är inte ett problem alls - jag vet inte om jag inte ser det .

Vad skulle jag göra?

  • Om jag var i låt oss säga Atlanta eller en varmare region skulle jag förmodligen inte göra mycket. Det kommer att tina och kommer att fungera efter det. Jag skulle hålla ett öga på området för läckage, särskilt de första dagarna efter det att det fungerar. För att få det att tina, försök du springa på annat varmvatten på samma gång. Det här kan vara badkaret. Också du sa detta var för badrum sink. Jag skulle hålla skåpet öppet under kallt väder. Detta kan ändra skåpet / väggtemperaturen med 10 F. Du kan till och med köra en rymmervärmare under skåpet för att få saker att gå.

  • Om jag befann mig i en kallare region ... skulle jag noga öppna gödgen bakom skåpet. Jag skulle lägga till mer isolering på väggen och eventuellt linda PEX. Detta beror verkligen på vad som finns på diskbänken (plattor eller vad som helst) men få den PEX så nära min gips som möjligt och lägga en solid barriär på utsidan. Verkligen om PEX körs precis bredvid gipsväggen på en yttervägg bör det ta mycket svåra temperaturer tillsammans med att du håller huset ganska kallt för att de ska frysa.

svaret ges 16.02.2015 23:10