Hur ett brasilianskt eller bikinivax ska se ut

Ett brasilianskt vax tar bort så mycket hår som möjligt från framsidan till baksidan av könsområdet, medan ett bikinivax bara tar bort hår från sidorna. Utseendet på det färdiga vaxet skiljer sig från person till person, eftersom det beror något på individuell hud- och hårtyp och hur väl din estetiker utför tjänsten.

Sätt att veta att du hade ett bra vax

När ditt vax är över är det första du vill leta efter en bra mängd hårborttagning. Det kan emellertid finnas enstaka hår som klamrar fast, som din estetiker bör städa upp med en pincett. Eventuellt extra hår kvar ska vara jämnt på båda sidor. Om du har en landningsremsa eller en annan form, som en fyrkant eller rektangel, vill du se till att den visas jämn. Om det inte är så kan din estetiker fixa det innan du lämnar din tid.

Rödhet är vanligt

Det är inte ovanligt att uppleva lite rodnad, så kom inte i panik om du märker lite färg efter vax. Detta händer eftersom du tar bort hår från hårsäcken, som ligger under hudens yta. Oavsett bör du behandlas med någon typ av eftervaxprodukt för att minska inflammation. Det finns också några antibakteriella lösningar som kan användas för att förhindra infektion. Efter att rodnaden försvinner bör allt återgå till ett rent och hälsosamt utseende.

I vissa fall kan det finnas mer än bara rodnad. Du kan se röda prickar eller till och med en mycket liten mängd blod. Det borde inte vara droppande eller rinnande blod, bara en liten prick som en pinprick. De röda prickarna eller blodet dyker upp på grund av att håret avlägsnas djupt nerifrån, vilket gör att håraxeln förblir öppen. Det händer mer där håret är tjockt, på platser som underarmarna, bikini eller herrkroppshår. Detta bör inte orsaka larm, eftersom det kommer att försvinna i tid.

Saker att se upp för

Du bör aldrig ha röda fläckar där huden har tagits bort. Detta kan bero på en oerfaren tekniker eller en hudreaktion. Innan du tjänar, diskutera alla mediciner och hudrutiner som en försiktighetsåtgärd. Alla andra extrema förändringar i hudtillstånd är ett dåligt tecken. Du bör inte se överdriven blödning, sönderrivning eller blåmärken i huden.

Det är möjligt att allt efter ditt vax ser allt bra ut, men när dagarna går märker du förändringar i huden. Detta kan hända på grund av fördröjda reaktioner. Till exempel kanske du märker en stor, upphöjd och infekterad pust om området inte städades ordentligt före och efter ditt vax. Dessutom, om mycket hår verkar dyka upp för tidigt, eller om du börjar se flera inåtväxta hårstrån, bröt håret troligen ut under huden (och avlägsnades därmed inte från follikeln). Tyvärr är ingrodda hår alltid en möjlighet när det gäller vaxning, men det borde vara minimalt.

Slutligen kommer du att upptäcka att lite hår växer tillbaka inom några dagar. Hår växer i olika cykler, så det kan ha varit lite hår under hudens yta när du fick din service. Att se ett par grodda upp är normalt, speciellt om du inte blir vaxad regelbundet. Men om det finns mycket hår efter ett par dagar, bör du prata med din tekniker innan nästa service.

Säkerhetsåtgärder

Den viktigaste säkerhetsåtgärden att vidta är att säkerställa att du får tjänster från en licensierad professionell. Om du är osäker kan du be om att få se deras licens- och utbildningsintyg. Tänk på att inte alla som är licensierade är skickliga.

För det andra bör det finnas en ren och sanitär miljö för dig att bli vaxad i, oavsett om du får ett snabbt ögonbryn eller ett fullt bikinivax. Att förstå försiktighetsåtgärder för vaxning och varningsskyltar hjälper dig att identifiera eventuella problem. Så länge din estetiker gör rätt mätningar för att skydda din hälsa och säkerhet får du en mycket bättre vaxupplevelse.

Slutligen kan du alltid utföra ett vanligt bikinivax hemma och ta bort håret utanför troslinjen. Det rekommenderas dock att avvika från att göra en brasiliansk på egen hand.