fluffiness av medu vada utan koka

1

Hur håller vi medu vada smeten smutsig utan att lägga bakpulver?

Jag skulle vilja använda den mindre, därför försöker jag hitta en ersättning för ingrediensen, eller bättre om tekniken för matlagning medu vada kan ändras så att jag inte heller behöver använda en ersättare.

    
uppsättning Anu 04.11.2015 07:12

3 svar

4

Jag tror att bakpulver var ett nytt tillägg till medu vada och är inte en obligatorisk eller traditionell ingrediens. Det hjälper till att göra vadas fluffier och det kan göra det lättare att få ett bra resultat om din smet konsistens är inte riktigt rätt, men det är inte nödvändigt. Personligen finner jag att det påverkar smaken, så jag gillar inte att lägga till den.

Jag tror att du bara kan lämna ut det helt.

Nycklarna till att ha fluffig vada utan extra förhöjning skulle vara oljetemperatur i stekning och mängden vatten i din vada smet. Pisk också smeten igen efter att du har tillsatt kryddor så det finns mycket luft i smeten för att börja med.

Oljan ska vara varm nog att när du släpper lite smeten in, suger den omedelbart upp och flyter överst och börjar laga mat. Om det omedelbart börjar vända färg är oljan för varm. Om det inte flyter är oljan för cool.

Om oljan är för cool, kommer Vada att suga upp mycket olja och det blir fuktigt och tätt och kommer inte att stiga. Om oljan är för varm, kommer utsidan att brinna innan insidan är kokad.

Smeten ska vara nästan som en mycket mjuk deg. Om du håller en klump av det i din handflata borde du kunna hålla den och inte få den att springa mellan fingrarna, och den ska hålla den form du ger den. Du bör också se att den är lite ljusare och fluffigare när du piskar den. Om det har för lite vatten, kommer det att vara klumpigt när du piskar upp det.

Om smeten har för mycket vatten, kommer det inte att hålla sin form och kommer inte att stödja den stigande åtgärden och kommer att vara fuktig. Om det inte finns tillräckligt med vatten blir det för tätt och inte stiger väl, så det kan vara svårt efter tillagningen.

Det är lättare att tillsätta mer vatten om den första är för fast, men så fel på att ha för lite vatten om du inte är säker och test den första du gör.

Här är ett recept med en video så att du kan se hur den korrekta konsistensen ser ut. Jag gillar verkligen Manjula-ji s recept och demonstrationer, de är mycket tydliga och enkla att följa, så förhoppningsvis kan den här videon hjälpa till med smeten.

    
svaret ges 04.11.2015 18:53
0

Ditt enda möjliga val är ammoniumkarbonat. Klassen av syrmedel som kan ersättas med bakpulver (natriumbikarbonat) består av

  • bakpulver, som innehåller bakpulver
  • Potash, vilket är en obekväm gammaldags ingrediens innehållande kaliumkarbonat. Det är nästan samma sak som bakpulver, men så långt jag vet är den inte såld idag.
  • ammoniumkarbonat

Ammoniumkarbonat har sina nackdelar. Det ger bakverk en smak som jag personligen ogillar. Det är också svårare att få, och dyrare. Och slutligen är det kemiskt mycket nära bakpulver. Beroende på varför du tror att natron är ohälsosam, kan begränsningen också omfatta ammoniumkarbonat.

Om du inte kan eller vill inte använda ammoniumkarbonat, finns det inget du kan göra. Du måste ge upp medu vada och de flesta andra bakverk som kakor och kakor.

    
svaret ges 04.11.2015 10:08
0

För mig är hemligheten att få snygga fluffiga medu wadas korrekt blötläggning i dal !!

Du borde suga ut daln för gott om tid i god mängd vatten tills den blöta dalstorleken fördubblas.
Mala dal för att göra en smidig smet.

Oljetemperatur och stekningsteknik är också viktiga faktorer för att få bra wadas.

Vad jag gör är att jag lägger till 2 skedar av toor dal (duva) tillsammans med utat dal för blötläggning.
Detta ger mig wadas som är mjuka insidan och krispiga på utsidan.

    
svaret ges 05.08.2016 10:13