Hur man tar ut flätor utan skada eller förlust

Flätförlängningar kan göra livet så enkelt. När ditt hår är helt gömt i flätor är det dagligt underhåll en vind och tar bara några minuter. Naturligtvis kommer det en tid då tilläggen måste komma ut. Du måste ta bort flätor försiktigt och långsamt för att undvika att skada ditt eget hår. Det är en tidskrävande process, särskilt om dina flätor var väldigt små, så tålamod är en nödvändighet! Dessa tips för att ta bort flätor visar hur du tar bort dina förlängningar på rätt sätt så att du inte lider förlust eller skada.

Skärande

Första saker först: du måste klippa av tilläggen. Du bör ha en allmän uppfattning om hur långt ditt hår är så att du vet var dina naturliga ändar är. Du vill inte klippa för högt och riskera att klippa av mer än bara förlängningarna. För att vara på den säkra sidan ska du klippa ungefär två tum nedanför där du tror att ditt hår slutar. Klipp en fläta åt gången istället för att ta en handfull och hacka bort.

Arbetar i sektioner

När alla förlängningsändar har klippts bort är det dags att orädda. Att arbeta i avsnitt hjälper till att göra denna uppgift mindre överväldigande. Dela upp håret i fyra till åtta sektioner och arbeta en sektion i taget. Börja längst ner på varje fläta och arbeta dig uppåt, använd dina fingrar för att riva upp och ta bort så mycket som möjligt. Sprutning med flätespray, vattenbaserad balsam eller leave-in balsam kan göra det här steget enklare. Glöm inte att spraya dina rötter, men arbeta med fukten längs flätorna också. Ditt hår behöver inte vara blöt, men en del fukt är bra. Detta är ett av de längre stegen för att ta ut flätor; om du kan få hjälp, kommer det att minska den tid du spenderar på att göra det.

detangling

När alla tillägg har tagits bort är det dags att lossna. Räck dig inte efter en kam ännu! Ditt hår ska fortfarande vara avdelat. Arbeta en del i taget, börja lossna med fingrarna, börja längst ner och gå mot rötterna.

En anteckning: Den genomsnittliga hastigheten för hårbortfall är cirka 50-150 strängar per dag. Chansen är stor att du har haft förlängningar i minst ett par veckor. Håret du normalt skulle ha tappat hade ingen plats att gå, men nu gör det det. Du kommer att uppleva mycket kasta medan du lossnar, så var inte orolig!

Anmärkning om ny tillväxt: Det är möjligt att dina rötter har börjat para ihop. Det här är mer troligt om du har behållit tillägg i mer än sex veckor. Medan det kan vara relativt lätt att ta bort hårets längd, fortsätt försiktigt vid dina snäva rötter. Dra försiktigt isär dessa delar innan du försöker kamma fingrar.

Fortsätt att spraya håret om det gör det här steget enklare. Återigen, gå långsamt så att du inte drar ut överflödigt hår, bara det lösa håret. När du väl har arbetat igenom ett avsnitt med fingrarna kan du bryta ut en kam med breda tänder. Kamma från botten och arbeta dig upp tills sektionen är ordentligt lossnat. Det är absolut nödvändigt att lossa rötterna; att göra ett ofullständigt jobb där kan leda till mattning, särskilt när vatten träffar håret. Fläta, vrid eller stift sektionen uppåt och ur vägen innan du går vidare till nästa.

Schamponering och konditionering

Nu är det dags att rengöra håret och hårbotten. Förhoppningsvis har du schamponerat och konditionerat medan du bär förlängningar. Trots det blev ditt hår inte mycket rent när det var täckt. Det kan fortfarande vara till hjälp att schampoera och konditionera i sektioner vid denna tidpunkt, särskilt om dina lockar är långa och / eller tjocka. Fokus bör ligga på din hårbotten. Massera försiktigt hårbotten, arbeta schampo och skumma ner hårets längd. Du kommer förmodligen se ännu mer kasta hår. Efter schamponering kan du använda ett vanligt sköljmedel, men en djupkonditioneringsbehandling är en mycket bättre insats eftersom det har gått ett tag sedan ditt lösa hår var fuktigt av fukt.

När ditt balsam har sköljts bort, forma håret som vanligt. Hoppa dock inte tillbaka direkt i flätade förlängningar direkt. Ge hårbotten och hårfästet lite tid att andas och anpassa dig så att du inte håller på den extra vikten. Det är en bra idé att vänta minst två veckor innan du får din nästa uppsättning tillägg.