Sätt hanar kan klippa sitt könshår utan irritation

För män skiljer sig rakhåret avsevärt från att ta en rakhyvel i ansiktet. Det är dock ganska enkelt att göra och det tar bara cirka 30 minuter.

Välj rätt verktyg

Det är viktigt att välja rätt typ av rakkräm. Eftersom ditt pubic område är en känslig del av din kropp kommer en bra rakkräm eller gel att göra tricket. Undvik att använda en vanlig tvål. Snarare vill du ha en produkt som Brave Solider, Brave Shave som är specifikt gjord för rakning av manliga kroppar, eftersom den mjukar hårsäcken för en mjukare rakning.

Dessutom kommer rätt rakhyvel att göra en värld av skillnad. Använd inte raka och billiga engångsartiklar, såvida du inte vill ha snitt och snitt. Du vill också undvika att använda en vanlig rakhyvel som är gjord för ansiktet. Använd istället en rakhyvel med ett svängbart huvud och flera blad för att ge dig en jämn och nära rakning.

Hur man förbereder ditt pubic område

Först vill du ta bort längden. Om du använder rakhyveln kommer du troligtvis att dra i håret, orsaka irritation och slita på bladet innan du rakar dig. Således vill du klippa ner håret kort genom att använda det kortaste skyddet med hårklippare. Alternativt kan du placera en kam platt på huden och sedan klippa håret över kammen med en sax.

Då vill du ta en varm dusch eller bad. Efter ungefär fem minuter kommer värmen och ångan att göra din hud och hår mer avslappnade och smidiga. För vissa människor puffar du upp i vattnet i mer än 10 minuter, vilket gör att rakhyveln inte kan komma nära. Om du är i den båten vill du ta en kortare dusch / badkar.

Efter din vistelse i badkaret är det bäst att exfoliera huden genom att ta bort döda hudceller. Detta ger dig en närmare rakning. Använd bara en mild kroppsskrubb eller din favorit kroppstvätt med en Ayate tvättlapp. Du kan också välja att få rakolja, som återfuktar huden och skapar en barriär så att rakkniven glider lättare istället för att dra. Rakolja hjälper också till att förhindra rakhyvelutslag, röd irritation och inåtväxta hårstrån (alla stora gärningsmän i könsområdet).

Börja raka

När du har förberett din hud vill du applicera en rakkräm eller gel. Vid denna tidpunkt måste din hud vara fuktig men inte alltför våt. Arbeta produkten i cirklar med en rakborste för att lyfta håret och få en närmare rakning. Om du inte har en borste, använd bara dina händer.

Då vill du börja raka med ett nytt blad. Att ta en liten spegel i duschen kan hjälpa dig att se bättre. Dessutom kan det vara lättare att raka sig under duschen över ett bad eftersom du kan ställa upp benen på sidan av stallet. När du är redo ska du raka i samma riktning för hårväxt och sedan gå i motsatt riktning (utan att gå över samma område för många gånger). Tänk på att hålla huden stram hjälper dig att ge dig en närmare rakning, men kan irritera huden.

Raka dig bara på din hud, inte på könsorganen. Använd en klippare med ett skydd för att klippa håret kort här, eftersom en rakhyvel lätt kan irritera området.

Städa upp

Rengör bladet när du är klar. Skölj framsidan, baksidan och sidorna mellan slag. En igensatt rakhyvel tar inte bort håret bra.

Då vill du göra en slutlig sköljning av din kropp. Rengör skönhetsområdet för att ta bort alla spår av rakgel eller grädde för att undvika klåda. Tappa sedan området torrt med en mjuk handduk. Därefter kan du återfukta huden genom att applicera en lätt och oparfymerande lotion, aftershave eller gnugga i lite förrakningsolja.

Om du upplever irritation och stötar kan du få inåtväxta hårstrån. Produkter som Tend Skin kan hjälpa till med rakhyvelutslag och andra utbrott. Om du fortsätter att få utbrott kan du bara försöka använda en rakkniv och bara rakning i riktning mot tillväxt. Slutligen, om rakning bara inte är för dig, kan du få långsiktiga resultat genom att växa med en professionell. Be bara om en manlig bikini eller brasilianskt vax.