Hur man rakar brösthåret utan stötar eller irritation

Oavsett om du har rakat ditt brösthår i flera år eller förbereder dig för första gången, kommer du sannolikt att dra nytta av dessa tips för att få fantastiska resultat. Vi hjälper dig att få en nära rakning, samtidigt som du undviker vanliga problem som hack, irritation och irriterande rakhyvel.

Hur man rakar bröstet

Svårighetsgrad: Easy

Tid som krävs: 10-15 minuter

Vad du behöver

 • Kam och sax eller klippare (om håret behöver klippas)
 • En ny rakhyvelpatron
 • Skonsam kropps exfoliator eller loofah
 • Rakolja (tillval)
 • Rakborste (tillval)
 • Rakkräm eller gel
 • Obehandlad lotion (tillval)
 • Toner (tillval)

Här är hur

 1. Välj din rakkräm eller gel klokt. Vad du använder har lika mycket för resultatet av din rakning rakhyveln du använder. Brave Shave är ett bra exempel på en produkt som ursprungligen skapades för rakning av manliga kroppar.
 2. En ny rakhyvel är viktig. Håll dig borta från de raka, billiga engångsartiklarna, annars kan du få otäcka snitt. En välgjord rakhyvel med ett svängbart huvud (och flera blad om du inte har känslig hud) ska ge dig en jämn, nära rakning. En favorit bland många killar är Gillette Fusion.
 3. Trimma, trimma, trimma. Om du aldrig har rakat dig eller inte har gjort det på ett tag är det bra att klippa ner håret så kort som möjligt. Du kan göra det genom att placera en kam platt på huden och trimma över kam med en sax. Eller för att göra det snabbt och enkelt, använd klippare eller en kroppsskötsel med det kortaste skyddet.
 4. Hoppa i duschen och koppla av i fem. Ta en minut att andas. Tvätta din kropp och ditt hår. Det varma vattnet mjukar håret och huden, vilket möjliggör en närmare rakning.
 5. Skrubba. Genom att lätt slänga bort döda hudceller får du närmare resultat och minimerar inåtväxt hår. Att använda en våt loofah försiktigt fungerar bra.
 6. Använd lite rakolja. Ett par droppar rakolja under din kräm eller gel fungerar som en barriär på huden, så rakhyveln glider lättare istället för att dra. Det återfuktar inte bara, oljan hjälper också till att förhindra rakhyvelbrännskador, generell irritation och inåtväxta hår - alla stora gärningsmän när man rakar tjockare hår som i bröstet.
 7. Applicera rakkräm eller gel. Skölj på lite kräm eller gel över fuktig hud. Hud som är för våt gör att grädden rinner ner i avloppet. Om du har en rakborste, applicera produkten med små cirklar.
 8. Rakning. Raka dig i motsatt riktning mot hårväxt medan du håller huden fast. Gå inte över samma område för många gånger, annars kan huden bli irriterad. Du kan alltid raka dig i hur håret växer. Naturligtvis kommer du inte så nära en rakning men det fungerar bra på dem som har mycket känslig hud.
 9. Skölj. Var noga med att skölja bladet mellan slag. En igensatt rakhyvel fungerar inte bra.
 10. Torka, tona och återfukta. Torka av huden, spraya på en ansikts toner för att rengöra porerna och bekämpa finnar efter rakning. En lätt oparfymerad lotion kommer att ersätta fukt, men du kanske vill hoppa över den här om du är benägen för utbrott.
 11. Håll stötar borta. Applicera en produkt som hjälper till att hålla inåtväxande hår, rakkniv och irritation i schack. En produkt som Tend Skin kommer att göra underverk. Om du inte använder en bumpstridande produkt, se till att du exfolierar ofta så att håren fortsätter att peka upp när de växer tillbaka.

tips

 1. Titta på riktningen för hårväxt. Ditt hår har ett eget sinne. Det kommer att växa i alla riktningar, så justera bladets rakriktning för att få närmaste resultat.
 2. Var extra försiktig runt bröstvårtområdet och kragebenet eller andra kurvor i bröstet. Ta extra tid i dessa områden och använd korta drag.
 3. Om du inte ska raka magen eller underlivet, ska du åtminstone klippa ner håret så att det inte finns någon så märkbar skillnad mellan hår och hårlöst.
 4. Om du inte vill använda en manuell rakhyvel, prova en elektrisk som är gjord för rakning av manliga kroppar som Philips Norelco Bodygroom.