Oss skidorter utan snowboard tillåten

I början av 1980-talet började snowboards dyka upp med ökande regelbundenhet i amerikanska backar. Först var orterna inte säkra på hur man skulle hantera den nya sporten. Vissa krävde att ryttare skulle klara ett test som bevisade att de kunde dela backarna på ett säkert sätt med skidåkare. Andra införde direkta förbud mot snowboards. Ändå tog andra till segregering genom att begränsa snowboards till specifika områden på kullen. När snowboarding blev mer vanligt föll testerna, förbuden och segregeringspolitiken längs vägen, med några undantag.

I början av säsongen 2017-2018 fortsatte endast tre orter att helt enkelt förbjuda snowboard - Mad River Glen i Vermont, Alta i Utah och Deer Valley Resort, också i Utah.

Senaste utvecklingen

I december 2007 tillkännagav Burton Snowboards en tävling som syftade till att utmana status quo och lovade $ 5,000 XNUMX till skaparen av den bästa videon som dokumenterar att snowboardåkare "tjuvjaggar" backarna på var och en av de fyra orterna som fortsatte att förbjuda snowboard. Reaktionen på tävlingen var blandad, och några inom branschen applåderade utmaningen i ansiktet mot förbuden, medan andra tuktade Burton för vad de såg som oansvarigt beteende från ett företag. Inte desto mindre, inom några dagar efter att Burton tillkännagav tävlingen, förklarade Taos Ski Valley i New Mexico att de skulle upphäva förbudet mot snowboard nästa vår.

Varför resorts bestämde sig för att tillåta snowboard

När snowboardåkare började träffa backarna hade skidskolorna på resorten få om några snowboardinstruktörer, så förarna var till stor del självlärade. De flesta åkare var unga, hade på sig klumpiga kläder som inte såg ut som skidkläder och ofta betraktades som dåliga attityder. Resorts hade ett giltigt argument vid den tiden och märkte förbudet mot snowboards som en policy baserad på säkerhet. Med tillkomsten av organiserad snowboardinstruktion, skapandet av American Association of Snowboard Instruktörer och införandet av snowboard 1998 som en olympisk sport gäller inte dessa argument längre. De tre orterna som fortsätter att förbjuda snowboard gör det svårt, om inte omöjligt, för familjer som består av både åkare och snowboardåkare att njuta av tiden tillsammans i backarna.

Fördelar med att förbjuda snowboardåkning

Resonemanget bakom förbudet vid Mad River Glen är lättare att förstå än de som ligger bakom Altas och Deer Valley fortsatta förbud mot snowboardåkning.

Mad River Glen är en udda semesterort i hjärtat av Green Mountains i Vermont. Tillträde till toppmötet, även idag, tillhandahålls endast via en enda ordförande som, tills den ersattes av en ny enda ordförande 2007, ursprungligen sprang oförändrad sedan 1940-talet. Baserat på denna begränsning hävdar orten att snowboardåkare inte kunde gå ut utan att orsaka problem för stolen. Vid ett tillfälle tilläts snowboardåkare att använda de andra liftarna på orten, men denna policy orsakade friktion mellan förare och ledning. Efter en serie legendariska konfrontationer mellan snowboardåkare och ägaren Betsy Pratt förbjöds snowboarding direkt.

Anledningarna till förbuden vid Alta och Deer Valley är mer misstänkta. Deer Valley är känd som den flottaste, mest lyxiga semesterorten i USA och serverar en kundkrets som kräver den absolut bästa upplevelsen. Ledningen hävdar att dess gäster helt enkelt inte vill dela backarna med snowboardåkare, som de anser vara osofistikerade, farliga och respektlösa. Alta, å andra sidan, är känt som ett hardcore skidåkare berg, och de marknadsför sig som det tuffaste skidåkare berget i väst. För både Alta och Deer Valley bygger snowboardförbudet mer på marknadsföring än någonting annat.

Nackdelar med att förbjuda snowboard

Snowboardåkning är inte längre den upproriska, oseriösa sporten som hotar framtiden för vår nationens barn som den en gång beskrevs som. Enligt en undersökning från 2004 av Leisure Trends Group, ett forskningsföretag i Boulder, Colo., Ökade antalet snowboardåkare äldre än 35 procent till nästan 51 miljoner, jämfört med 1.1 724,000 1997. Snowboardåkare är mer benägna att dyka upp på Madison Avenue. än Skid Row idag, med Jake Burton och Shaun White hawking-produkt för American Express och Hewlett Packard. Tiden har visat att sporten inte är mer eller mindre farlig än skidåkning. Många skidåkare delar nu sin tid mellan skidåkning och snowboard, såvida de inte råkar vara gäst på en av de tre throwback-orterna som markeras i denna artikel. Dessutom består många familjer nu av både skidåkare och snowboardåkare, vilket automatiskt eliminerar dessa orter när familjer bestämmer var de ska spendera sina pengar.

Där det står

Trots beslutet av Taos att upphäva sitt snowboardförbud visar de andra tre orterna inga tecken på att följa efter. Ledningen i Alta och Deer Valley fortsätter att hålla fast vid sin arkaiska marknadsföringsvinkel, medan Mad River Glen, som ägs av ett andelsägarkooperativ, ser ut som om det kommer att hålla ett ordentligt grepp om titeln på den mest gåtfulla verksamheten i USA. Mad River-aktieägaren Jim Tynan säger: ”Vår enda ordförande, det kooperativa ägandet, den naturliga snöskidåkning, den icke-kommersiella atmosfären och skidåkningspolitiken är det som gör Mad River Glen speciell. Vi vill inte bli som alla andra skidområden. "

Dessa tre orter fortsätter att fungera som en säker tillflyktsort för anti-snowboarderset. Skidåkaren mot snowboardåkarkriget somnade med rätta för många år sedan, och memot skickades långt. Det är dags att Mad River Glen, Alta och Deer Valley öppnar ögonen och läser det memoet. Släpp oss in, killar. Släpp in!