Jag kunde inte få en jämn yta på en duschpanna, hur kan jag släta ut det?

1

Jag är mitt i ett anpassat duschprojekt. Jag bygger en duschpanna med "traditionell metod" som är en konkret förhöjning, sedan ett PVC-membran, sedan en topp mortelbädd och slutligen kakel.

Den bästa mortelbädden på min duschpanna torkades idag. Visar sig att jag verkligen inte är bra på att utjämna betong. Jag kan inte lägga kakel på detta. Lutningen är bra, men det finns några dips och humps och några divots i pannan. Kanten är OK men det finns några ojämna fläckar som jag behöver ta itu med.

Jag har lita på Golv Elfs hemsida och e-bok . Författaren gör ett bra jobb som beskriver rätt sätt att göra jobbet. Men han är en erfaren kakelsman och jag tror att det har glossat över några detaljer som jag tror jag behöver.

Hur kan jag släta ut det här?

Om jag måste göra om överbädden ska jag, men jag skulle vilja undvika det helt. Jag tvekar att använda mer sängkläder som jag tyckte att det var svårt att arbeta med första gången. Jag känner att jag behöver en "våtare" mortel. Kan jag använda golvutjämningsförening? Kan jag använda tinset för att fylla de låga fläckarna i mer tinset för att hålla kakan?

Min teknik suger. Hur kan jag förbättra och få en smidig finish?

Hur kan jag behålla flervägslängden från de fyra väggarna till offsetavloppet? Halkande längs ett plan är inte för svårt, men att hålla en sluttning längs två plan har visat sig svårt.

Hur kan jag lägga en jämn ram eller referenslinje för murbruk?

    
uppsättning Freiheit 02.11.2014 19:16

2 svar

1

Applicera tinset till låga fläckar och kör av höga fläckar med en räffling till jämnt golvet. En duschgolv är inte något du vill göra över en hård lera yta. Den föredragna metoden är att dra din lera och lägga din kakel fräsch, så att du kan använda ett slårblock (4x6 tum är mer än nog) med hjälp av kvarteret och rider i en vinkel mot kakelens golv platt.

Det största misstaget som förflyttar lera är att avloppet kan vara ett problem om du skär din lera för högt i förhållande. Jag bör observera att över fräsch screed du vill att din thinset väldigt är våt som för stel kommer att dra upp fläckar av lera om du drar en kakel. Om du måste dra en kakel när den är ny, skjut den medan du använder en lyftrörelse.

    
svaret ges 18.11.2014 03:41
1

Tile setters använder ett slipmedel som heter a rub stone :

Men du kan noga använda ett slipblock. Efter att ha gjort det så platt som möjligt kan du applicera ett lager av tunnmortel. Innan du gör det, läs upp om tekniker för att använda tunn-set.

    
svaret ges 02.11.2014 19:46