Använda grekiska farina (kakemjöl) istället för jäst för att göra bröd i kombination med allmjölk

2

Jag har lite öl-mjöl och lite farina, för att vara kvarrester och jag vill använda dem båda (för att bli av med dem, men inte kasta bort dem) Jag tänkte på att göra bröd genom att kombinera dem båda .

Vanligtvis används farina för att göra kakor, kakor mm etc och medan det används i stället för vanligt mjöl, används inte jäst eftersom det inte har tid att expandera i sig.

Så i mitt fall att jag vill laga dem, genom att kombinera dem till båda mina brödblandningar, borde jag undvika att använda jäst eller bakpulver?

redigera 1

Med farina menar jag ett självutökande mjöl som används i kakor. På grund av missförstånd som "farina" -ordet kommer här är en bild av det som såldes i Grekland och sett på grekiska stormarknader.

    
uppsättning Dimitrios Desyllas 06.09.2018 12:59

1 svar

3

Som du har klargjort att farina är självhöjande mjöl, kan du använda det i snabbbröd (sodavand). Du kan förmodligen hitta ett recept som bara använder det här mjölet utan några andra försvagningsmedel.

Vanligt mjöl skulle behöva något för att göra det steget. Detta bör antingen vara jäst eller de kemiska syrorna i det andra mjölet, men om du bara blandar de två kommer du inte ha tillräckligt för mycket uppgång. Lägg antingen bakpulver till ett snabbt bröd, tillsätt jäst till ett traditionellt bröd, eller använd det för att göra platta.

    
svaret ges 06.09.2018 13:41