Fördelar med att använda röd fiskelinje

Oavsett var du fiskar och vad du än fiskar efter, kommer fiskelokaler på den röda fiskelinjen, i motsats till den klassiska klara monolinjen, att öka din fångst. Anledningen till att den röda fiskelinjen är så effektiv är enkel - synlighet.

Hur ljus tränger igenom vatten

För att förstå vetenskapen bakom den röda fiskelinjen måste vi först diskutera hur ljus tränger in i vattnet och ljusets inverkan på framgångsrikt fiske.

Betet på färg har länge varit ett problem för sportfiskare. Korrekt lockfärg är mycket viktigt för din framgång. Bet med en färg som producerar bra på toppvatten kanske inte är effektiv i en djupare presentation. Denna skillnad i prestanda beror främst på hur färg relaterar till mängden ljus i vattnet. Beten finns i alla regnbågens färger: röd, orange, gul, grön, blå, indigo och violett.

Erfarna sportfiskare kör ofta lockfärger i rött, orange eller gult när en bete presenteras i den del av vattenpelaren som är mest ljus eller toppvatten. Färgerna i andra änden av regnbågen, som inkluderar blå, indigo och violett, används i mörkare eller svagt ljus. Anledningen till detta är ljusspektret när det tränger in i vattnet.

Linjefärg kan å andra sidan bidra till framgången för varje presentation. Den första färgen som försvinner när ljus tränger in i vattnet är röd vilket förklarar varför den röda fiskelinjen är så effektiv. Rött försvinner vid 15 till 30 fot vatten. En linje som är osynlig för fisk kommer inte att skrämma ditt mål och får beten att se mer naturligt ut. Av denna anledning kommer rött att ge dig mer action i djupare presentationer.

Vad händer om de flesta av er fiskar i mindre än 30 meter vatten? Röd linje bör också vara ditt första val. Denna hemlighet används nu av pro bassfiskare för att fånga mer fisk på grunt vatten. Nyckeln här är din förmåga att se subtila rörelser i raden för att upptäcka bettet. Tydlig linje är mycket svår att se och kan leda till att man saknar nibblarna. En bas kan andas in betet och spotta ut det innan du kan upptäcka linjens rörelse.

Riggande röd linje

Riggning är viktig för att den röda linjen ska ligga på grunt eller djupt vatten. Att köra röd linje direkt till din favoritlokning kanske inte är vägen att gå. Turneringsfiskare använder ofta en 4-fots klar fluorkolledare i slutet av den röda linjen. Detta tillvägagångssätt bör tillämpas när som helst röd linje används. Isfiskare använder 4-pund test röd linje med fluorkolsledare för att upptäcka bett av små panfish. Laxfiskare som trollar med flera linjer kommer att finna att den röda linjen är lättare att se och mer hanterbar med färre trassel.

Rött är svaret

När det gäller färgen på din fiskelinje är svaret rött både ovanför och under vattnet. Följ detta tips för mer action och mindre stillestånd. Levande bete, plast, vevar och skedar blir allt effektivare på röd linje.