När ska man texturera svart hår istället för att koppla av

Läsarfråga: Jag är inte nöjd med mitt avslappnade hår. Det har blivit tunnare och saknar kropp. Det är svårt att hålla en stil. Jag vill dock inte bli naturligt, men jag skulle inte ha något emot att bära håret oftare. När jag är redo att räta ut det vill jag att det ska vara en enkel process. Skulle en texturizer vara bättre för mig än en relaxer?

Är en texturizer det rätta valet för dig?

Det låter som en texturizer skulle vara ett bra alternativ för dig, så länge du förstår att en texturizer fortfarande är en kemisk process. Den goda nyheten är att du kan gå direkt från en relaxer till en texturizer. Samma kemikalier är inblandade. Men om ditt hår blir tunnare kan du behöva klippa eller klippa för att få det i bättre form för din nästa kemiska applikation. Lite lättprotein kommer förmodligen också att hjälpa.

Relaxers är inte för alla, och inte alla kvinnor vill bära sitt naturliga hår. En texturizer kan vara ett bra alternativ däremellan, men du bör behandla ditt hår på samma sätt som om det är helt avslappnat. En texturizer kan vara ett bra val om:

  • Du vill ha lockar oftare än inte. Det finns många kvinnor som föredrar ett naturligt utseende, men av en eller annan anledning vill inte bära sitt naturliga hår. Det kan bero på att de inte är bekväma med sina egna lockar eller kinks, de inte har lärt sig de bästa stylingsteknikerna eller hittat rätt produkter, eller de kanske vill räta sig då och då utan att det är ett stort besvär. Texturerat hår kan efterlikna utseendet på naturligt hår, och vissa kvinnor tycker att det är lättare och hanterbart med denna bearbetade struktur kontra en 100% naturlig konsistens.
  • Du vill behålla massor av kropp. Relaxers kan ibland beröva hårets naturliga volym, särskilt om du har för vana att välja en "benrät" konsistens. När du tränar texturerade lockar bör ditt hår ha kropp, men om du väljer att bära dina lockar raka - antingen genom inställning, omslag eller värmestyling - bör du behålla samma volym.
  • Ditt hår har redan lockar. Texturizer-resultat är vanligtvis inte lika enhetliga som relaxers resultat. En av anledningarna är den naturliga konsistens du börjar med. Om du börjar med ett S-format lockmönster får du bättre resultat så långt det önskade texturerade utseendet går. Z-formade lockar texturerar vanligtvis inte lika bra, även om de tar till relaxers bra. Även utbildade proffs får inte alltid rätt när det gäller texturisering, och det beror på att tidsfaktorn kan vara svår. En minuts skillnad kan vara allt du behöver för hår som är lite för rakt.

Kom ihåg att en texturizer inte är en bra övergångsstil om ditt slutliga mål är att vara naturligt. Det är dock ett bra alternativ för kvinnor som inte vill ha helt avslappnat hår men som inte vill vara naturliga. Du kanske också vill överväga texlaxing, vilket mycket liknar texturering, men är ett bättre val för kvinnor som gillar att ha rakt hår oftare utan att missa fullhet.