Tips och tricks för att använda det konventionella bowlinggreppet

Det konventionella bowlinggreppet är det mest grundläggande sättet att hålla en bowlingboll. Det här är bra att veta när du surfar på racketbollarna på ditt lokala bowlingcenter. När du får detta grepp kan du lyfta bowlingbollarna för att jaga den som känns bäst och som passar dig bäst.

Fingerplacering

En typisk bowlingboll har tre hål. Två är sida vid sida och en, vanligtvis, är den största av de tre under dessa två. Lägg långfingret och ringfingret i hålen sida vid sida och tummen i det andra. Detta grepp ger dig mest kontroll och lägsta sannolikhet för att du upplever en freak-skada.

Se till att fingrarna sätts in så djupt som hålen tillåter. Om du är nybörjare bör detta vanligtvis bero på din andra knogled på varje insatt finger. Pro bowlers experimenterar ofta med mer grunda insatser för att sätta olika snurr på bollen när den lämnar handen.

Hitta rätt passform

Hålens storlek spelar ingen roll för husbollar så länge de är tillräckligt stora för att passa dina fingrar. Du vill inte att de ska vara för snäva. Du vill inte heller ha dem för lösa, även om det i allmänhet inte är för mycket av ett problem om hålen ligger på rätt avstånd.

Sätt först tummen hela vägen in i tummen. Lägg dina mitt- och ringfingrar över fingerhålen. Om din andra knog från toppen är över mitten av hålen har du hittat en bra passform.

Hur man håller bollen för bowling

Först in tummen hela vägen in i tummen så som du gjorde när du valde bollen. Sätt nu in dina mellersta och ringfingrar i de andra hålen. Bollen ska kännas säker i din hand.

Naturligtvis vill du vagga bollen i din fria hand när du närmar dig banan för ditt kast. Många nybörjare kommer att bära bollen i ena handen och kasta, men tänk på den belastning som detta ger på din bowlinghand. Lite stöd från din fria hand kan gå långt.

Några andra tips

Allt detta förutsätter att bollen inte rullar upp kulreturen när du rör dig för att plocka upp den. Om det är så vill du ta att dina händer och särskilt fingrarna inte når bollen på ett sådant sätt att nästa boll som rullar in kan krossa dem.

Om du tar tag i bollen för hårt förhindrar det att tummen lätt släpper ut under leveransen när du kastar bollen. Detta kommer att påverka noggrannheten för ditt kast. Du vill att bollen ska glida graciöst av alla dina fingrar.

Om du menar allvar med sporten kanske du vill avstå från bowlinghallbollar helt och göra din egen boll anpassad för att passa din hand. Detta kan förhindra skador om du skålar ofta. Hålen i husbollar borras något slumpmässigt för att tillgodose vikten på bollen men inte nödvändigtvis bowler.