Kan jag använda bodybuilding för viktminskning?

Bodybuilding kan vara det bästa sättet att gå ner i vikt på ett säkert och permanent sätt. Genom att starta ett bodybuilding-program kommer din viktminskning att vara permanent eftersom bodybuilding är en livsstil, inte en snabb lösning för att gå ner i vikt.

Även om dina viktminskningsmål kanske inte är nästan lika extrema som för en konkurrenskraftig kroppsbyggare, eller till och med för en kroppsbyggare, kan du använda samma kroppsbyggnadsprinciper som vi använder för att gå ner i vikt på ett mycket snabbt men säkert sätt. Dessutom är det enda sättet att träna bodybuilding på ett passformigt och tonat utseende (på grund av den ökade muskelmassan) när du uppnår din viktminskning.

Förstå målet för viktminskning

När det gäller frågan om att få muskler som stör din viktminskning beror svaret på detta på hur du ser på saker. Om du bara är intresserad av att gå ner i vikt, så ja, om du får muskler, kommer du inte att gå ner i vikt så snabbt. Vi vill dock att du överväger följande:

Den vikt som du är intresserad av att förlora är fettvikt, inte muskelvikt. Varje gång du får ett kilo muskler ökar din ämnesomsättning (i vilken takt din kropp bränner kalorier). Detta i sin tur hjälper dig att gå ner i vikt mycket snabbare eftersom din kropp kommer att behöva mer kalorier dagligen för att behålla sin nuvarande vikt. Så även om skalvikten kan gå lite långsammare (på grund av att du ökar muskelvikten) kommer din fettvikt att gå mycket snabbare!

Bodybuilding-program för viktminskning

Bodybuilding har två lika viktiga komponenter: Träning och kost. Om du aldrig har lyft förut, ta en titt på vår guide för att komma igång med bodybuilding. Denna guide ger dig rätt väg till framgång. Det enda som du kommer att göra annorlunda är att när du väl har kommit till mellannivån, här är rutinen du kommer att följa:

Vi ska välja tre dagar i veckan för att träna med vikter och tre dagar i veckan för att göra aerobics. Då får vi en ledig dag utan träning.

Du kan till exempel göra vikter på måndag, onsdag och fredag ​​och göra 30-minuters aerobics på tisdagar, torsdagar och lördagar. I det här fallet är söndagen ledig dag. Kom ihåg att du kan ställa in det som du vill, men vi har hittat det här schemat för att vara favorit för de flesta.

Nu presenterar vi en rutin som du kan göra hemma med bara ett par justerbara hantlar. Eftersom vi vill att du ska bli klar på 30 minuter måste vi gå snabbt. Vi kommer att använda trisets för att få hjärtat att pumpa (så att fett förbränns) och för att spara tid. På så sätt stärker vi inte bara musklerna och får styrka utan vi får också kardiovaskulära fördelar. Trisets är tre övningar som utförs efter varandra utan vila däremellan (ungefär som kretsträning). Den rutin som vi kommer att använda består av tre trisets med 3 uppsättningar vardera.

Triset a (bröst / rygg / abs):

Push Ups (mot väggen om du inte kan göra dem i golvet ännu) 3 set x 10-12 reps (ingen vila)

One Arm Dumbbell Rows 3 set x 10-12 reps (ingen vila)

Crunches 3 set x 25-40reps (1 minuts vila)

Triset b (delts / biceps / triceps):

Hantel upprätta rader 3 uppsättningar x 10-12 reps (ingen vila)

Hantelkrullar 3 uppsättningar x 10-12 reps (ingen vila)

Overhead Triceps Extensions 3 set x 10-12 reps (1 min vila)

Triset c (lår / hamstrings / kalvar):

Squats 3 uppsättningar x 10-12 reps (ingen vila)

Stiff-Legged Deadlifts 3 uppsättningar x 10-12 reps (ingen vila)

One Leg Calf höjer 3 uppsättningar x 10-12 reps (1 min vila)

Anmärkningar: Flytta till Triset B efter att du har slutfört 3 uppsättningar Triset A. Flytta till Triset C efter att du har slutfört 3 uppsättningar Triset B.

Åta sig till programmet och utveckla en diet

Om du följer denna rutin kommer du att bli förvånad över de resultat du får av den. Du kommer också att inse att det inte behövs mycket för att komma i form (absolut ingen dyr utrustning är nödvändig) och att allt du behöver är beslutsamheten och viljan att få det att hända.

Kom ihåg att träning är bara hälften av ekvationen för att komma i form, eftersom näring är den andra hälften. Så var säker på att din kost liknar den som finns i vårt exempel på bodybuilding-diet.

Vi lovar dig att om du följer det här enkla bodybuilding-programmet kommer dina viktminskningsmål att nås på nolltid.