How kan jag uppnå samma smak och konsistens som stekt vitlök utan en ugn?

5

Jag skulle vilja göra rostad vitlök, men jag har inte en ugn, bara ett gasområde. Finns det något sätt för mig att få samma resultat med sortimentet som jag skulle i en vanlig ugn?

    
uppsättning Aquarius_Girl 26.06.2011 08:19

5 svar

6

Jag har haft bra resultat genom att ta enskilda vitlöksklyftor och klippa rotänden av varje, men lämnar dem i sina papyror.

Sedan sätter du dem torra i en liten kastrull (helst en med en tjock botten) över låg till medium värme. Sätt ett lock på det och låt det gå i 20 minuter eller så, skaka kraftigt varje par minuter för att vrida klyftorna över. När nötkött är väldigt mjuka är du klar.

Papperskinn skyddar vitlöksklyftorna från att brinna, men den direkta kontakten med den heta pannan gör dem snygga. När du är klar kan du klämma den mjuka, rostade vitlökgudenheten ut ur hudens runda ände. Detta är en särskilt trevlig teknik när du vill ha rostad vitlök smak men behöver bara några kryddnejlika, inte ett helt huvud.

Första gången jag gjorde ett recept som krävde processen, var jag säker på att vitlöket skulle scorch eller skinnen skulle få eld, men det fungerade bra.

    
svaret ges 28.06.2011 00:05
6

Du kan få samma resultat genom att steka vitlök i en oljekanna.

Placera skalade nötkryddor i en kastrull och tillsätt tillräckligt med olivolja eller rapsolja för att bara täcka nötköttet. Koka på medium till medium låg värme, omrör inte för ofta tills vitlök blir guldbrun.

Torka nötkryddorna i en sil eller kolsyrare för att ta bort överflödig olja, men spara så mycket av oljan som möjligt. Det är nu fyllt med den härliga grillade vitlöksmaken, och är underbar för såser, salladsdressingar och drizzling över kokta livsmedel.

Om du inte har något emot en mindre neutral olja, kan du använda bra extrajordolja i stället för lätt olivolja. Den resulterande infuserade oljan kommer att ha en ännu rikare smak.

    
svaret ges 26.06.2011 08:49
6

Mitt första förslag skulle vara en " nederländsk ugn " vid en låg temperatur. Om du har en liten keramisk maträtt kan du ställa in det i den nederländska ugnen och sedan vitlöket i skålen för att ytterligare hantera den "låga och långsamma" effekten som du önskar att steke vitlök. Lägg till ett par små flis på en del aluminiumfolie i potten men borta från vitlöket för att skapa en "rökad vitlök" ... om du gillar det.)

Om du kan investera i ytterligare köksutrustning, kan du överväga en liten crock pot för att få samma resultat .

    
svaret ges 27.06.2011 17:52
4

Rostad vitlök behöver mycket långsam, jämn värme att laga mat och brinna inte. Jag tvivlar på att du kommer att kunna replikera detta utan en ugn eller olja. Jag har två idéer som kan fungera.

Först ta fyra eller fem huvud vitlök och skär dem platta på stammen och lägg lite olja i en panna för att sera skärytan tills den börjar karamelliseras för att få processen igång och börja utveckla rostad smak. Placera sedan vitlökskyddet så att det sitter på sin sida i en krukgryta. Jag satsar om fyra eller fem timmar att det skulle göra bra rostat vitlök. (Jag har aldrig gjort det här men vill försöka.)

Jag känner en mycket känd fransk kock som kokar vitlöken för sin vichyssoise i mjölk i ungefär en halvtimme för att ta bort det bittra, kryddiga bettet. Så om du behöver mjuk, söt vitlök för pureeing att använda istället för rostad kan du koka den i mjölk först. För att om du sauterar vitlöksråden kan den brinna innan insidan mjukas, kokar innan du använder lite olja i en panna för att suga vitlöken för att få lite komplicerad smak och färg kan fungera mycket bra.

Det här är bara två alternativ till det andra svaret för att laga vitlök i olja. Det är dock mycket ofta att restaurangerna lagar vitlök i olja för att inte bara få fin karamelliserad vitlök utan också fantastisk smakad olja att använda som konditor eller i salladsdressingar.

Du kanske vill titta på confit vitlök.

    
svaret ges 26.06.2011 11:58
1

Varmluft stiger och man behöver en grönsaksvampare, eller krusad aluminiumfolie kommer att göra, för botten av pannan, eller båda, för att hålla vitlöket brinnande på botten. Den drizzled evo över toppen av vitlöksklyftorna är viktigt och håller vitlök fuktig. En gjutjärnspanna och lock, plus mekanismen för att hålla vitlöket av botten, fungerar vackert.

Min teknik är att värma strykjärnspannan, sätta in ångbåten och lägga in vitlök på toppen och omedelbart vända flamman till låg. Vitlökens doft kommer säkert att varna kocken när vitlöket är klart eller nästan rostad. Tvivelaktigt kommer du att ha ett "bränt huvud vitlök, om du kontrollerar efter 25 - 35 minuter, stek sedan längre om det behövs. Jag har också använt en ugnstermometer som sitter i potten ovanpå grönsaksdammaren och folien för att hjälpa till att reglera värmen. Denna metod är bättre för mig, eftersom den använder mindre energi än att värma en hel ugn för ett huvud av rostad vitlök.

    
svaret ges 19.02.2012 20:25