Vad är ett 1-trä i golf? samma som en förare


Föraren är en av de vanliga golfklubbarna som bärs av de flesta golfare, men den har också ett annat namn, en som har blivit icke-standard över tiden: 1-trä.

Ja, en förare och en 1-trä är samma golfklubb. Idag är det ovanligt att golfare hänvisar till sin förare som deras 1-trä; gå dock tillräckligt långt tillbaka i golfhistorien, och det var en mycket vanligare sak.

Som ett exempel på det faktum, överväga Craig Wood. Wood var en framstående PGA Tour-golfare från 1920-talet till 1940-talet. Han var en långförare av sin tid och hans kollegor fick smeknamnet "1-Wood". Eftersom han krossade sin förare hittills blev han Craig "One" Wood: "There goes ol '1-Wood!"

Key Takeaways

  • 1-Wood är ett annat namn för föraren, även om det oftare användes tidigare.
  • Medan de flesta förare som tillverkas idag fortfarande har numret "1" tryckt på sulorna, så är det inte alla som gör det, och att använda klubbens loft utöver eller i stället för "1" förekommer också.

Varför förare kallas också 1-woods

Numreringen av golfklubbar har anor från 1920-talet och blev verkligt framträdande på 1930-talet. Innan det fanns inga golfklubbar som kallades 5-järn eller 3-trä eller 9-järn. Innan "matchade uppsättningar" kom hade golfklubbarna namn.

Men när matchade set anlände och började ta över golf på 1930-talet, anlände de med klubbenamnen (namn som niblick och mashie) ersatta med siffror (som 3-järn, 4-järn, etc.).

Skogen, en kategori som inkluderar föraren plus farledsskogen, var också numrerade. Föraren fick nummer ett, följt av farledsskogar som 2-trä, 3-trä-, 4-trä och så vidare.

Titta in i en golfpåse idag och du kommer fortfarande att se siffrorna på sulorna på golfklubborna. Dessa siffror gör det enkelt för en golfare som tittar i sin väska för en klubb att identifiera vilken hon vill ha.

Och när numrerade set blev normen i golf började numret "1" att dyka upp på förarsulorna. Därför blev föraren också känd som 1-träet.

Idag har de flesta förare fortfarande "1" tryckt på botten. I vissa fall kan det vara i mindre typ än klubbens loftvinkel; i några fall kanske "1" kanske inte visas alls, med endast siffran för loftvinkeln. Men de flesta förare har fortfarande den "1" tryckt på sulorna.

Användning av drivrutiner / 1-woods

Hur använder golfare föraren? 1-träet är det längsta - både när det gäller klubbens faktiska längd, från skaftets topp till botten av klubbhuvudet och avståndet det spelar - klubben i golfväskan.

Som sådan användes den nästan uteslutande för att spela golfboll utanför tee från teingområdet i början av golfhål. Du kan använda föraren på valfritt skott (till exempel att slå föraren från däcket). Men de flesta golfare använder den uteslutande utanför tee på ett hål som är tillräckligt långt för att kräva ett bra bälte av bollen nerför farleden.

Eftersom föraren är den längsta axeln och har (utanför puttern) den lägsta mängden loft är det ofta klubben som är svårast att använda för amatörer och fritidsgolfare. I själva verket rekommenderar de flesta golfundervisningspersoner fritidsgolfare att avstå från 1-träet till förmån för ett 3-trä eller 5-trä (eller hybrid) för att förbättra startvinkeln och få bättre kontroll över skottriktningen.