Chiffon Cake Problem [duplicera]

2

Jag skulle vilja veta vad som är orsakerna till att en chiffongaket har en caved i mitten.

Efter bakning visar kakan sig med en fin kupol. Kakan slås omedelbart för att svalna. Men efter ca 15 minuters kyla, var kakans mitt som tidigare varit en kupol kavad in (inte för djupt inböjd, kanske bara ca 2 cm från kakhöjden.)

Så resultatet efter kakan kyls, kakans topp (som tidigare var botten) är lätt och fluffig och kakans botten (som tidigare var toppen) är tät.

Kakans sidor och botten är jämnt bruna. Sidorna krymper inte lika mycket som mitten.

Kakan är bakad vid 160C-fläkt i 45 minuter för ett 5-ägg recept. Jag använder kakmjöl och en mycket liten mängd bakpulver.

    
uppsättning Jules 30.11.2016 08:27

1 svar

1

Välkommen till webbplatsen @Jules. Din temperatur är rätt och du blev stigande, det låter mig att din tårta var underbakad, vilket var anledningen till att det kollapsade. När du baka en tårta (eller någon smet) får du uppkomsten av ånga, expansion av luft på grund av värme och förtvålningsmedel som skapar gas från reaktionen mellan en syra och en bas. Denna expansion sträcker smeten, som behöver kristallisera för att behålla sin form. Om du inte bakar det tillräckligt länge, kommer kakans struktur inte att hålla, och när den svalnar knäpps den tillbaka och blir mycket tät.

Tiderna på receptet är riktlinjer, du får olika bakningstider på grund av skillnader i ugnar, utrustning, även temperaturen och fuktigheten i ditt kök. På grund av detta måste du baka till det resultat du vill ha. Den metod som jag använder för att bestämma när en chiffongkaka är klar är att lyssna i stället för att röra. En chiffongkaka pops mycket, det är gjort när poppet saktar ner till mindre än en pop per sekund. Först, öppna inte ugnen tills minst 10 minuter efter att kakan slutar stiga, vill du inte störa den. Vid den tiden kommer du förmodligen att höra massor av popping. Jag ger 5 minuter mellan pop-kontroller tills jag hör popping märkbart minskar, så kontrollerar jag varannan minut. Du kan också använda touch-testet, du vill att kakan ska springa tillbaka, men för mig fungerar poptestet varje gång.

    
svaret ges 30.11.2016 09:59