Keeping äggröra med tomater från att vara för vattniga

11

När du lagar äggröra med tomater, finner jag att ju längre tomaterna lagar mat med ägget, a. mer de sönderdelas, b. desto mer vatten läggs i pannan.

Mitt ideal skulle vara äggröra / omlette som har välformad tomt tärning, och är inte vattniga. Vad är det bästa sättet att uppnå detta?

Vissa initiala hypoteser innebär att de tomater jag använder är riper, så juicer, och som sådana är benägna att sönderfall och avgaser mer vatten.

Så potentiella lösningar på det kan vara en. mindre mogna tomater, b. dräneringsklipp tomater med pappershanddukar eller något i förväg.

Har inte försökt dessa lösningar, men hoppades på några tips här. Tack.

    
uppsättning Peter Kazanjy 29.09.2013 19:27

8 svar

10

En annan effektiv metod (som inte nämns i länken SAJ14SAJ tillhandahållen) är saltning. Tärna tomaterna, salt dem ordentligt och låt dem siktas i 20 minuter eller så. Du vill noga klämma av några av de saftiga bitarna först. Vänd tomaten halvvägs genom vilotiden. Det kommer att dränera mycket vatten utan att förbereda tomaterna (vilket också kommer att fungera, men kommer att ändra (inte nödvändigtvis negativt) tomats smak. Om du använder kosher eller annat grovt salt kommer du att kunna skaka eller torka bort en del av saltet innan du fortsätter med din ansökan.

    
svaret ges 30.09.2013 04:16
8

När jag har mycket färska och mycket mogna tomater gillar jag inte att laga dem eftersom deras struktur bryts ner med värme och blir snabbt kornig. Ett annat alternativ utöver andras underbara rekommendationer är att bara förbereda tomaterna separat. Skala dem genom att blanchera och chocka dem så att huden kommer ifrån varandra, dela upp och skopa ut fröna. Tärning och tillsätt hackad färsk tomat till omelet vid slutet av tillagningen.

    
svaret ges 30.09.2013 20:56
7
Vanligtvis skakar jag bara mina tomater på hög värme innan du gör omelet - om du skär varje tomat i åttonde och stek dem nedåt i en minut, vänd sedan en annan minut, utsidan utsöndras och en del av det inre vattnet kommer att ha kokta av

    
svaret ges 29.09.2013 21:02
2

Enligt min erfarenhet, seedier tomat, desto mer juice producerar det, så jag håller med "trädgårdsodling". Vad jag gör är enkelt att skära bort frödelen av tomaten och använd resten, lägg den så sent som möjligt i receptet. När du använder tomater i mina omeletter sprinklar jag ofta den tärnade tomaten på toppen, precis innan du tar bort den från pannan. Läckra, och det gör en fin presentation på plattan.

    
svaret ges 29.01.2015 15:06
2

Här är min lösning. Först hjälper det att använda en fast tomat. Efter att jag tärnade dem sätter jag dem i en pappershandduk och kläm ut så mycket vatten som möjligt, över diskbänken och lägg dem sedan till äggblandningen. Slutresultatet kan se lite konstigt ut, men smaken är allt där, och viktigast av allt finns det inget överskott av vatten. Denna metod är snabb, det är enkelt, och det har aldrig misslyckats med mig.

    
svaret ges 03.10.2016 22:51
2

Jag föreslår att de delvis torkar dem effektivt genom att lägga dem i en mycket låg ugn under mycket lång tid.

    
svaret ges 01.10.2013 07:55
2

Ur en trädgårdsproduktion kommer rasen av tomat du använder, att göra skillnad. Det finns en av Nunhems kallad "Intense (tm)" - den här är speciellt utvecklad för professionella smörgåsmakare, eftersom de har färre pips och massa, och det gör inte brödet fuktigt. Det kan hända att du använder rätt mängd tomathjälp, även om jag föreställer mig att "Intense" kommer att producera fukt när det kokas.

    
svaret ges 01.10.2013 16:05
1

De två viktigaste sätten att ta bort så mycket fukt som möjligt (du kommer aldrig bli av med allt) är: 1. Saltning, antingen innan du slänger den i pannan för att tömma så mycket vätska som möjligt och / eller medan du panar, stek saltet över det (smaka på) och låt panens värme avdunsta vattnet 2. Ta bort fröna så mycket du kan. antingen skär tomaten i halv och skopa ut eller blanchera och scoop.

Om du inte gillar dessa lösningar, har Kiwis ett bra sätt att baka tomater i ugnen (skiva i halvor och sätt den skurna sidan på ett bakplåt) med lite salt och peppar. Du kan vara toppen med ost om du vill att de ska vara extra övertygande. Även om det är ett extra steg, tar det bort mycket av vattnet och du kan fortfarande äta dem med äggröra på sidan.

    
svaret ges 01.10.2013 05:35