Har du vad som krävs för att vara modell?

Så du vill vara en modell. Har du vad som krävs? Många vackra personliga tjejer gör hemska modeller, och ibland är de vanliga Janes hisnande på film. Att göra det till en vanlig modell kräver mycket mer än bara ett vackert ansikte och en passform. Du måste vara det totala paketet - en blandning av genetik, personlighet, talang, motståndskraft, branschkunskap och affärsmart - för att trivas i modelleringsindustrin.

Vad är en vanlig modell?

När vi pratar om att göra det till en vanlig modell hänvisar vi till de modeller du ser i tidningar och annonser. Många andra typer av specialmodeller - de med specifika utseende eller talanger - pryder banor och spridningar. Plusstorleksmodeller, nisch- och kroppsdelar är några exempel. Men här pratar vi om den genomsnittliga modellen.

Baslinjeparametrarna för en vanlig modell är ganska smala. Generellt måste hon ha en specifik kroppstyp, vara inom ett visst höjdintervall och ha god benstruktur. Om du har dessa kärnegenskaper har du en anständig chans att stödja dig själv som modell. Har du rätt kompetens, personlighet och affärsmässiga kunniga utöver allt detta? Du kanske bara är nästa supermodell.

Vad ser modelleringsagenter efter när de signerar en ny modell?

När agenter letar efter nya modeller att signera, letar de först efter en mycket specifik uppsättning fysiska kriterier. Ditt utseende är definitivt det första agenterna utvärderar; när allt kommer omkring är ditt ansikte och kropp bakgrunden för alla modeprodukter som en potentiell kund försöker sälja. Du är fordonet som bär produkten från idé till försäljning - ett sätt för en potentiell konsument att föreställa sig att ha på sig den.

Först och främst måste modeller vanligtvis vara långa (vanligtvis mellan 5 fot 8 tum och 5 fot 11 tum) och smala; för det mesta är flickor som är smalare än genomsnittet mest efterfrågade. Återigen pratar vi om mainstream här, inte nischmodeller som petites eller plusstorlek.

Det här är en anledning till att modellbranschen får en så dålig rap: Motståndare säger att uppmaningen till tunna modeller främjar en ohälsosam, orealistisk kroppsbild. Även om detta kan vara en giltig kritik är modebranschens kärleksaffär med magra tjejer inte en del av en konspiration mot medelstora kroppar. Det är viktigt att komma ihåg att modellens jobb är att sälja vad hon har på sig. Kläder hänger bättre på en mager kropp och låt själva mode fokusera.

Denna preferens går också från landningsbanan till den utskrivna sidan. Fotografier är tvådimensionella och kroppen förlorar några av sina vinklar i detta medium. Utan de rätta vinklarna kan även smala tjejer verka tunga i bilder, vilket snedvrider hur kläderna är avsedda att se ut. Belysning spelar en viktig roll för att motverka de plana effekterna av fotografering, men det kan inte korrigera för alla effekter av att överföra ett tredimensionellt objekt till ett tvådimensionellt papper. Att använda en smal modell hjälper till att eliminera problemen som är förknippade med att förlora de viktigaste vinklarna.

Vad betyder "att ha goda vinklar" eller "att känna till dina vinklar?" betyda?

Ofta hör du agenter och fotografer som talar om "att känna till dina vinklar." Detta talar om ett annat viktigt drag som modeller måste ha: De måste vara fotogena. Även de vackraste tjejerna kan se mindre än vackra ut på foton, och anledningarna är enkla. Vissa inslag av att vara fotogena kan man lära sig, men många av dem är helt enkelt resultatet av genetik.

Att känna till dina vinklar - att veta hur man poserar och hur man håller det övertygande utan att se ansträngt ut - är viktigt, och allt kan man lära sig. Benstruktur kan dock inte. Modeller har nästan alltid mycket vinklade ansikten med starka men balanserade funktioner. Ironiskt nog betraktas vinklade ansikten ofta som udda i det verkliga livet. I vår tredimensionella värld skapar vinklar skuggning, vilket kan se konstigt ut. Om du tror att du vill modellera men känner att ditt ansikte är för skarpt, räkna inte ut dig själv. Det här kan vara din största tillgång.

Symmetri är också viktigt; de flesta modeller har symmetriska ansikten; det ena ögat är inte större eller lägre i ansiktet än det andra, näsan är centrerad i ansiktet, kindbenen är höga och plana och käken är jämn.

En anteckning om unikhet

Skönhet och attraktivitet är subjektiva, och ibland passar utseendet som kommer att sälja en modeartiklar bäst inte formen. Om du har ett distinkt utseende som skiljer dig från de typiska skönhetsföreställningarna, kan du ha något som en potentiell klient vill ha. Modellering handlar inte alltid om att passa in i det vanliga; en blick som sticker ut kan leda den uppmärksamhet som säljs på en viss marknad.

Hållning och balans

Det sista som agenter letar efter är hållning. Sjuttio procent av den typiska modellens karriär spenderas på en landningsbana, och hon måste närma sig den med den nåd, stolthet och styrka som den stora hållningen förmedlar. Korrekt hållning och promenad är viktiga modelleringsfärdigheter, och du kan lära dig dem. Om du passar modellformen på alla sätt men saknar bra hållning kan en agent ändå underteckna dig med hopp om att du kan lära dig att stå rak och gå långt. Kurser och övningar hjälper.

Andra tillgångar av en bra modell

Som med alla jobb är personlighet viktigt. En idealisk modell har en stark självkänsla med väl utvecklad självkänsla och en elastisk psykologisk smink. Modellering är stressande arbete där du kommer att utsättas för alla möjliga potentiellt destruktiva influenser. Med framgång kommer risken att bli offer för glamourfällan; alkohol, droger, fest på sena kvällar och ohälsosamma dietregimer finns alltid kvar. Det krävs en tjej med stark karaktär för att möta dessa frestelser utan att ge efter.

En annan fråga som kräver din motståndskraft är den ständiga granskningen du kommer att uthärda. Du kommer att ha ögonen på dig under hela din arbetsdag. Som med alla jobb måste du hantera kritik, men du måste kunna inte ta det personligt. Förmågan att skilja det du kan ändra från det du inte kan är väsentlig. Du kan inte ändra näsans storlek, men du kan arbeta på din sväng vid slutet av banan.

Bortsett från ditt eget självbevarande, letar agenter verkligen efter starka och grundade personligheter? Ja och nej. Medan de inte kommer att avslå lovande tjejer som verkar osäkra eller osäkra på sig själva, kan de ta inte riktigt lika lysande utsikter eftersom de har rätt personligheter. Din personlighet och den lätthet som du arbetar med andra kan kännetecken som ger dig kanten över någon annan.

Status för yrket

Om allt låter ganska grunt, beror det på att det är. Det är bara odjurets natur. I slutändan är modeller klädhängare, och deras roll i modebranschen är att få kläder att se bra ut så att de säljer. Det går inte att komma runt det faktum att det är en bransch som drivs av fysiskt utseende.

Modellering är dock inte utan socialt samvete. Du hittar människor i branschen som är mycket oroade över de ätstörda, drog- och alkoholmisbrukande, festliga bildmodellerna verkar kultivera.

I slutändan handlar modellering om din förmåga att sälja mode - och om du har en viss typ av skönhet, nåd, affärsmannaskap och känslomässig motståndskraft, kanske du bara passar bra för yrket.