Vad krävdes för att vara tävlande på ”wipeout?”

Den slagna ABC-reality-tävlingsprogrammet "Wipeout" presenterade modiga individer som genomgick krävande fysiska utmaningar i form av olika hinder, utformade för att snubbla upp dem. "Wipeout" betecknades som världens största hinderbana och tävlande hånade hänsynslöst på showen, till stor glädje för tittarna.

Trots allt detta, eller kanske på grund av det, tycktes många ha velat vara en del av showen, men programmet slutade tyvärr sändas 2014, men de arkiverade avsnitten på ABC.com och några andra prenumerationstjänster erbjuder timmar av roligt roligt, med många tävlande som hade vad som krävdes för att klara sig genom ansökningsprocessen.

Hur tävlande kom på showen

Deltagare valdes för att tävla i utställningen baserat på en ansökningsprocess, antingen online eller via e-post. Standardpost inkluderade namn, adress, ockupation, telefonnummer, e-postmeddelanden, senaste fotografier av den hoppfulla tävlande och en kort beskrivning av varför de skulle göra en stor tävlande.

Som en Mystic Art Pictures-produktion kunde medlemmar på företagets webbplats också lämna in ansökningar via avsnittet "Casting". Mystic Art var ansvarig för casting för en mängd olika spel- och realityshower, så detta var den föredragna metoden för tävlande att använda.

En sak som tävlande särskilt var tvungen att vara försiktig med var att showen ofta hade temapisoder. Så, om de var en del av en grupp som ville spela eller hade en unik snurr på sin personlighet, jobb eller hobbies, tjänade temaepisoderna som det perfekta tillfället att ansöka.

Behörighetskrav

Behörighetskraven för "Wipeout" hoppfulla deltagare var ganska vanliga men presenterade fortfarande showen med några av sina största tävlande, med en lägsta ålder som var 18 år. Märkligt nog var showen också begränsad till invånare i Kalifornien, så bevis på uppehåll gällde också - troligen för hälso- och säkerhetsbestämmelser som styr TV-aktiviteter av denna art.

Det fanns till och med behörighetskrav som dikterade vilken typ av tävlande producenterna av showen letade efter, inklusive "roligt, viljestarkt, utåtriktat" och med "en stor humor." Sökande uppmuntrades att läsa det finstilta på webbplatsens formulär för att också säkerställa att de hade bevis för USA: s medborgarskap och var villiga att visas på nationell tv.

Ett standardavtal utfärdades till varje tävlande som visade sig på showen som godkände användningen av deras bild för reklammaterial samt avstående från ansvar vid tävlingsskada. Detta är vanlig praxis bland spelshow, särskilt de som involverar fysiska utmaningar som "Survivor" eller "Fear Factor".

Speciella shower och program

Medan "Wipeout" huvudsakligen var en sommarshow med casting-samtal som var mest framträdande under våren och försommaren, fanns det tillfällen då speciella avsnitt spelades in som programplanering. Till exempel fanns det en speciell "Wipeout Bowl" som hölls under 2009 "Super Bowl", som innehöll ett fotbollstema.

Enligt Internet Movie Database var de högst rankade episoderna av showen alla specialer som tog ett visst tema. Bland dem var också säsong 7 avsnitt "All-American Wipeout" som innehöll ett tema i Amerikas rika historia inklusive en "Space Race" för att starta showen och säsong 6 avsnitt med titeln "The Ex Games" där ex-pojkvänner, flickvänner och makar tävlade med varandra för att försöka klara hinderbanan.

Tävlande på var och en av dessa speciella episoder klädda ofta i matchande klädsel, fantastiska kostymer och till och med ansikts- och kroppsfärg. Under auditionsprocessen var producenterna kända för att välja de mest excentriska sökande.