Är Sudbury Slagghällen fortfarande en sak?

11

För 20 + år sedan såg jag "slagghällan" i Sudbury, Ontario. Det här är smält rockrester från att bearbeta metall ur malm som bara dumpas nerför en sluttning från speciella tågbilar. På natten är det riktigt coolt:

(från länk )

Jag hittade YouTube-videoklipp från så sent som 2005, men Wiki-resor hävdar att den slutade på 90-talet. Vem har rätt Jag har en familjemedlem som går till Sudbury om några veckor, och om de säkert och lagligt kunde se en slagghälla, skulle jag gärna göra det möjligt.

Använda en flygvy på Bing-kartor , jag kan se vad tydligt är ett tågspår med slaggbågar från det, nära väg 55 som nämns i artiklarna som säger att du inte kan se det längre. Jag verkar inte se var det händer nu. De brukade dumpa ett tåg fullt (12 bilar) varje timme, och jag tvivlar på att det har minskat mycket, så det måste hända någonstans , eller hur?

    
uppsättning Kate Gregory 01.02.2013 18:19

2 svar

11

Som du har noterat säger Wikivoyage:

This was a highly popular draw all the way up until the 1990s, when the mining company no longer publicized the location of the slag dumps. It is now impossible to view a slag dump from a public spot due to a green reclamation of the slag hills, and it is considered foolish and dangerous to try and trespass onto the grounds.

Ja, enligt en geocaching webbplats som används att gå till den offentliga platsen som är bäst lämpad för att se detta, har den faktiska hällan flyttat som en del av omväxlande insatser.

Men slagghällen händer fortfarande, och som vissa har visat så sent som i september, är det möjligt att flyga över slaggen häller på ett foto .

Några anmärkningar på nätet verkar om företagsturer, men uppenbarligen företagsnummer längre ger turer .

Du kan dock försöka kontakta dem direkt och se om det finns någon chans - via den officiella webbplatsen .

    
svaret ges 01.02.2013 19:10
2

Ja. Det händer fortfarande, men i insidan av gropen, så att du inte kan se den från en allmän åtkomstpunkt.

    
svaret ges 06.06.2013 23:53