Are "The Expanse" noveller en obligatorisk läsning?

6

Jag läser den vackra Expanse -serien, och jag är för närvarande på bok 3, Abaddon's Gate . Jag läser italienska versionerna (jag har inga problem med att läsa på engelska, men det är mitt huvudsprog och den italienska förlaget ställde en stor rabatt på hela sin katalog, så jag tog dem alla)

Jag märkte att förutom den vanliga serien av romaner finns det också några noveller och novellor i detta universum. Dessa korta verk har inte (ännu?) Översatts, så för närvarande är bara de engelska utgåvorna tillgängliga för mig.

Jag är nyfiken om dessa kompletterande verk är obligatoriska läsningar, vilket innebär att de innehåller detaljer som är nödvändiga för att fullständigt förstå vad som händer i huvudböckerna, eller om de ger bara lite bakgrund och kan betraktas som enbart tillbehör material som kan läsas när som helst.

Eftersom jag redan har börjat denna serie på italienska, skulle jag vilja fortsätta att läsa på det här språket, för konsekvensens skull. Men jag behöver veta om innehållet är för mycket viktigt för att hoppa över det och läsa dem senare, i det här fallet kan jag också överväga det engelska alternativet.

    
uppsättning Sekhemty 09.08.2017 21:17

1 svar

5

Jag läser novellerna och huvudböckerna i publikationsordning. Jag antar att åsikter kan variera här, men jag skulle säga att de inte är nödvändiga för att följa huvudplotten.

Jag är ens med dig på framsteg genom huvudböckerna (precis avslutat Abaddon's Gate förra veckan) men jag läser också novellerna när jag går. Eftersom jag inte har avslutat huvudserien kan jag bara säga att de inte har varit obligatoriska att följa plot genom bok 3. Det är möjligt att de senare böckerna kommer att beröra några av sidhistorierna direkt.

Redigera för att lägga till mer info nu när jag är längre i serien ...

Jag är inte säker på om du har startat Cibola Burn än, men jag har ett bra exempel på hur korthistorierna verkar vara knutna till huvudserien. I kapitel 4 (det första Holden-kapitlet) finns den här raden ...

"Names matter, boss," Amos said after a moment, a strange look on his big face. "Names change everything."

Om du läser The Churn, förstår du vad Amos menade. Jag tycker fortfarande inte att de är kritiska, men det är en linje du inte skulle förstå utan dem.

    
svaret ges 09.08.2017 23:26