Hur gammal måste du vara för att spela paintball?

Hur gammal en person måste vara för att spela paintball varierar avsevärt beroende på var de bor. Vissa länder kräver att spelare är vuxna, vanligtvis minst 18 år gamla. Andra länder kanske inte har några regler alls när det gäller åldersgränser för paintball. För de flesta kommer den bestämmande åldern att vara den ålder försäkringsbolaget tillåter spelare att vara på det lokala fältet, som för de flesta av USA är antingen 10- eller 12-åriga.

Lär dig kraven för att spela

Om du vill veta önskad ålder, fråga bara ditt fält så förklarar de gärna sina regler. Åldersgränser varierar land för land och stat för stat, så det är det bästa sättet att nå en lokal paintballanläggning och prata med en ägare. Förutom den lagliga åldern att spela är det också frågan om rätt mognadsnivå att spela.

Även om det beror helt på det enskilda barnet, rekommenderas det i allmänhet att åldrarna 12 till 14 år är rätt ålder för att börja paintballsporten. De flesta barn i den åldern kan förstå och följa säkerhetsreglerna medan de fortfarande tycker om spelet och inte överreagerar på att bli träffade. Utöver detta krävs föräldraskydd av ansvarsskäl, så familjer bör vara beredda att underteckna dokument för sina barn under 18 år.

Tips för paintball för nybörjare

  • Det är viktigt att inte frukta smärtan av en paintball eftersom det gör ont mindre än vad de flesta förväntar sig. Även om det är möjligt för det att sticka tillfälligt eller till och med lämna en liten blåmärke, är det bara en del av spelet. Normalt kommer paintballspelare snabbt över känslan och till och med tycker att hela aspekten av paintball är spännande. Dessutom är det inte ett sätt att höja din skicklighetsnivå att gömma sig under dina första spel.
  • Ta inte av dig masken. Ditt spel kan lätt bli osäkert och otrevligt om ditt ansikte inte skyddas ordentligt. Allvarliga skador kan uppstå om denna regel inte följs, och de flesta arenor kommer att släppa dig ur spelet om inte helt förbjuda dig för att inte följa reglerna.
  • Avfyra din paintballpistol när du märker en motståndare och är övertygad om att du har skottet för att märka dem. Förvänta dig att paintballs kommer din väg, eftersom bullret och riktningen från din paintball-pistol kan låta andra motståndare veta var du befinner dig.

Säkerhet är nyckeln

När det gäller paintball är säkerhet viktigt för alla som är involverade i spelet. Förutom att ha på dig din skyddsmask är det också viktigt att aldrig ta bort skyddsglasögonen när du är ute på fältet, även om du inte längre är med i spelet. Dina skyddsglasögon, mask och andra redskap bör tillverkas speciellt för paintball eller godkännas för att säkerställa att det skyddar dig ordentligt.