Kondenserad mjölk blandas inte bra i is kaffe

6

Jag njuter av vietnamesisk / thailändsk / brasiliansk is kaffe med signatur kondenserad mjölk. Mina ansträngningar att reproducera har dock blivit plana.

Användning av antingen kondenserad mjölk från en burk eller en pressflaska, blandar det aldrig riktigt bra och faller till botten. Det slutar som en "sträng" längs klassens längd. Vad är den rätta metoden att tillsätta kondenserad mjölk till iskoffe och ha det bra blandat?

Steg jag tar:

 • Fyll regelbundet glas i närheten av fälgen med is
 • Lägg till tufft bryggt iskoffe (kylt)
 • Lägg till mjölk eller halv och halva
 • Lägg matsked + kondenserad mjölk
 • Rör med sked eller halm
 • Är den hemliga värmen upp den kondenserade mjölken? Det verkar väldigt obekvämt.

      
  uppsättning Taylor Ackley 17.05.2017 22:57

  1 svar

  5

  Det fungerar definitivt om allt är rumstemperatur eller lite varmare, kanske 20-30C (68-86F), och det kommer definitivt inte fungera om det är ganska kallt.

  Det låter som om du kanske är lite för långt i den kalla änden. Du har kaffe vid 0 ° C, mycket is för att hålla den vid 0 ° C och en liten mängd kondenserad mjölk vid rumstemperatur som snabbt kyler ner så fort det tillsätts. Resultatet är att du i stort sett rör om 0 ° C, inte ens rumstemperatur, och kondenserad mjölk vid 0 ° C är verkligen ganska tjock tjock.

  För att hålla det enkelt, skulle jag börja med att bara röra den kondenserade mjölken utan is. Du kan till och med röra det i bara mjölken / halv och hälften, eftersom med en mindre mängd kylvätska kommer temperaturen inte att sjunka lika mycket. Om det rör sig om i resten av det borde det bli mycket lättare. Du kanske också vill röra fortlöpande när du lägger till mjölken, snarare än efter att du har lagt till allt.

      
  svaret ges 17.05.2017 23:15