Hur man inte ska agera under en juridisk separation

En laglig separation (aka en formell separationsprocess under vilken du och din make kan leva varandra men fortfarande förblir lagligt gift) ger er båda andningsrum för att lösa äktenskapliga problem, komma överens med känslor och börja om, antingen som en still -gift eller så småningom skilt par.

Att vara juridiskt åtskild - att inte förväxlas med en rättegångsseparation där ett gift par beslutar informellt och utan domstolens inblandning att leva separat - innebär att stänga boken om ett kapitel i ditt äktenskap och öppna ett annat, skapa ett nytt centrum för balans, och få det nya arrangemanget att fungera på en andlig, emotionell och praktisk nivå.

Och oavsett resultatet, vill du åtminstone börja med att bete dig på sätt som underlättar övergången - i motsats till att vara förbittrad och smålig, eller till och med på ett sätt som får din make att tro att äktenskapet faktiskt kan räddas när , djupt ner känner du att det är över. Slutsatsen är att du alltid måste agera civilt, och oavsett om det är för försoning eller upplösning, beroende på vilket resultat du föredrar. Här fem saker du aldrig ska göra när du har blivit lagligt åtskilda.

Shag inte

Det kommer att bli känslomässiga och juridiska konsekvenser när du har sex med din make under din separation, men du kommer också att möta juridiska snubblar. Om du bor i ett tillstånd som kräver att du är lagligt separerad en tid innan du ansöker om skilsmässa, innebär att ha sex medan du är separerad att du måste starta om separationsprocessen, oavsett hur långt det går. Och om du eller din make fortfarande bär en fackla - och en eller er båda inte är precis motiverade att stanna kvar i förhållandet - kan sex till och med införa falskt hopp om försoning.

Var inte en jerk

Delta inte i skadligt beteende. Period. Även om det kan vara frestande att göra något annat, förnedra inte din make framför vänner och familj. Förflytta alla diskussioner om dina privata äktenskapliga frågor till de möten du har planerat med en licensierad rådgivare - och om du ännu inte har hittat en, är det dags. Låt inte dina problem plåga dig förrän de kokar över. Kom ihåg: Laglig separation är en tid att reflektera, inte en möjlighet att spela skulden. (Oavsett om du vill erkänna det spelade du också en roll i upplösningen av ditt äktenskap.)

Kläm inte upp

Ha alltid öppna kommunikationslinjer och var uppmärksam på hur du uttrycker dig; gör det civilt och respektfullt. Om ni två inte är säkra på framtiden men ni är öppna för att vara gift, kan vänliga, ärliga interaktioner under separationsperioden också främja en hälsosam försoning. Från tid till annan, checka in med varandra och förbli alltid närvarande när du diskuterar korrekt separationsprotokoll. På samma sätt måste du också diskutera fritt hur du potentiellt kan dela upp din ekonomi, där du båda bor (speciellt om du har barn) och eventuella nyetablerade gränser som kommer att vara skadliga och / eller obekväma att korsa. Och om ni båda bjuder er tid i ett tillstånd som kräver en separationsperiod före en skilsmässa, kommer det fredliga samtalet utan tvekan att underlätta förhandlingarna före den slutliga splittringen.

Starta inte en ny romantik

Rättslig separation är inte skilsmässa, och det ger dig inte tillstånd att vända dig och hitta dig själv en annan älskare. Det är snarare ett tillfälle att göra status, erkänna din roll i vad som gick fel i ditt äktenskap, att lära sig att leva som ensamstående förälder (om du har barn) och att starta läkningsprocessen. Innan du blir involverad i ett nytt förhållande, tänk på konsekvenserna: En skvätt ex kan få en mer gynnsam dom när det gäller att förhandla om villkoren för en skilsmässa.

Kolla inte in

Håll ett nära band med dina barn. Före separationen är det absolut nödvändigt att formulera en plan för samföräldraskap som gör det möjligt för barnet att tillbringa lika mycket tid med varje förälder - och det bör finnas minimala störningar i barnets liv. Det är också viktigt att du förblir en jordningsstyrka: Var där för dina barn - försvinna inte bara.

Prata med dem dagligen, håll dig involverad i deras skolgång och fritidsaktiviteter, håll dig till besöksschemat och framför allt, gör barnen till din främsta prioritet. Låt inte din känslomässiga oro sippra in i ditt förhållande med dem heller.

Arbeta igenom ditt lidande med en professionell; sänd aldrig klagomål framför ditt barn. Att göra det främjar bara deras känslor av ilska, förvirring, hjälplöshet och sorg, och det kommer mer än troligt att ge dem den hemska uppfattningen att de måste välja sidor.

Bryt inte löften

Du är moraliskt och juridiskt skyldig att följa ett formellt separationsavtal. Att inte göra det betyder att du hamnar i domstol, vilket kan skada ditt redan tuffa förhållande med din make och eventuellt till och med göra dina barn alienerade.

Följ upp var och en av dina skyldigheter, såsom barnbidrag, besök och ekonomiska krav. Annars blir din skilsmässa domstolsupplevelse otrevlig, minst sagt: Domare "rynkar pannan" på dem som ignorerar domstolens bestämmelser.