Did Sidious känner till hemligheten att fuska döden? [duplicera]

22

I Star Wars: Revenge of the Sith, talar kansler Palpatine Anakin berättelsen om Darth Plagueis the Wise. Han berättade för Anakin att om han gick med i den mörka sidan kunde han rädda de människor han älskade från döden genom att förlänga sitt midichlorantal, precis som Darth Plagueis hade gjort (uppenbarligen mer subtilt än det).

När Anakin frågade vad som hände med Plagueis, säger Palpatine:

Unfortunately, he taught his apprentice everything he knew. Then his apprentice...killed him in his sleep.

Det avslöjas (inte i filmen) att det var Palpatine själv som var Plagueis 'lärling

Efter Anakin och Palpatine dödar Mace Windu, säger Palpatine

To cheat death is a power only one has achieved, but if we work together I know we can discover the secret.

Detta innebär att Palpatine inte redan känner till hemligheterna, men om Plagueis lärde honom "allt han visste", så skulle han säkert ha.

Så visste Sidious hela tiden eller var "allt han visste" en överdrift?

Bara för att vara tydlig när jag säger "fuskdöden" menar jag bara att förlänga någons mellanklorantal, inte "transfer essence" eller något annat så.

    
uppsättning Matthew Stevenson 11.11.2015 10:59

3 svar

19

I DISNEY CANON:

Vi vet inte. Plagueis 'historia har inte fått höra i sin helhet än inom G-Canon.

I LEGENDS CANON:

Hänvisar till boken Darth Plagueis , skulle jag säga att medan Plagueis lärde Palpatine allt han kunde kunde inte Palpatine veta allt Plagueis gjorde. Palpatine ville ha makten att styra, vilken genom sina handlingar vi vet är makt att manipulera och förstöra, för att inte rädda livet. Plagueis spenderade årtionden meditera och experimentera om hur man använder den mörka sidan för att få människor tillbaka till livet, och hans behärska över midichlorer (INTE den mörka sidan i allmänhet) var verkligen mycket större än Palpatine, som tillbringade samma årtionden som arbetar för att få kontroll över galaxen och lära sig hur man använder den mörka sidan för att manipulera människor, inklusive så småningom sin egen mästare.

Så jag skulle säga att medan Sidious visste grunderna om hur man återuppliva människor, kände han inte specifika och kunde inte göra det.

    
svaret ges 11.11.2015 16:50
9

Vi vet inte. Men om Sidious känner till hemligheten väljer han att inte berätta för Anakin.

Sidious vill att Anakin ska lyda honom och följa hans lärdomar. Om a) Sidious vet hur man lurar döden, och b) Sidious skickar omedelbart kunskapen till Anakin kommer Anakin att få upptagen med att försöka tillämpa sin kunskap för att rädda Padmé. Genom att hålla kunskapslovet framför Anakin, håller Sidious en håll på honom och säkerställer sitt fortsatta samarbete.

Nu är det sant att Sidious 'senare anmärkningar motsätter sig hans tidigare tips om att han vet hur man lurar döden. Men Anakin är förmodligen alltför känslomässigt i det ögonblicket att märka (och är inte hemskt ljust i bästa tider). Dessutom har Anakin, efter att ha dödat Mace Windu, förbundit sig att följa Sidious; han har inget annat val än att göra som Sidious säger och hoppas bli belönad med den kunskap han vill.

    
svaret ges 11.11.2015 11:11
5

Ja, Palpatine visste faktiskt hur man lurar döden. Han gjorde det efter att hans lärlingskropp slog honom i avgrunden. Hans metod var att använda Transfer Essence , som gjorde det möjligt för honom att överföra sin "själ" till ett nytt fartyg.

När han dödades använde han detta för att överföra sin form till en yngre klon. Effektivt, trots att hans fysiska kropp förstördes lyckades han fortsätta och ta en ny värd.

Detta skiljer sig från Plagueis påstådda sätt att manipulera Midichlorians direkt, men det visar åtminstone att han känner "en hemlighet" snarare än "hemligheten".

    
svaret ges 11.11.2015 13:05