Varför bussar inte har säkerhetsbälten

Det är nu obligatoriskt i alla stater att bära säkerhetsbälten i bil som antingen förare eller passagerare. Dessutom är det obligatoriskt för spädbarn och småbarn att vara i någon form av specialiserad bilbarnstol. Med tanke på behörighetskraven i andra fordon, varför har bussar inte säkerhetsbälten?

Säkerhetsbälten skulle inte göra bussarna säkrare

Huvudsvaret, åtminstone för skolbussar (praktiskt taget all forskning om bussar och säkerhetsbälten har fokuserat på skolbussar) är att säkerhetsbälten inte gör skolbussar säkrare. Sammantaget är resor med skolbuss det säkraste sättet att resa - 40 gånger säkrare än att åka i en bil - med endast en handfull dödsfall för passagerare på skolbussar varje år.

Förklaringen till säkerheten för skolbussar förklaras av ett koncept som kallas compartmentalization. I avdelningen är platserna på skolbussen placerade mycket nära varandra och har höga ryggar som är mycket vadderade. Som ett resultat, i en olycka, skulle studenten drivas framåt en mycket kort sträcka in i en vadderad ryggstöd som på ett sätt är som en tidig version av en krockkudde. Dessutom bidrar det faktum att människor sitter högt från marken i skolbussar till säkerheten, eftersom kollisionsplatsen med en bil skulle inträffa under sätena.

Medan skolbussar och motorvägsbussar har båda säten med höga ryggar och höga sittplatser, kan samma sak inte sägas om stadsbussar. Faktum är att de tvärgående sätena - sätena som är parallella med bussens sida - inte har något skydd när det gäller säten framför dem som kan absorbera stötar. Och även om den nästan universella trenden med att köpa bussar med lågt golv gör det mycket lättare för passagerare, särskilt äldre och funktionshindrade passagerare, att stiga upp och av bussen, betyder det också att i händelse av en kollision kan det andra fordonet hamna i sittgruppen.

Säkerhetsbälten skulle öka kostnaden för bussar avsevärt

Ett annat svar på varför bussar inte har bilbälte är kostnad. Det beräknas att tillägg av bilbälten till bussar skulle öka mellan 8,000 15,000 och 15 XNUMX dollar till kostnaden för varje buss. Dessutom skulle bilbälten ta plats som för närvarande används som säten, vilket innebär att varje buss skulle ha färre sittplatser. Det extra rummet i bussen som tas upp av säkerhetsbälten skulle innebära att bussflottorna skulle behöva öka med så mycket som XNUMX% bara för att transportera samma antal människor. En sådan ökning skulle vara särskilt svår i städer som upplever överbelastning på sina transitfordon.

Trots hindren har vissa framsteg gjorts när det gäller att kräva säkerhetsbälten på bussar

Trots kostnaden och det faktum att det inte är troligt att det installerar säkerhetsbälten mycket för säkerhetsförbättringar, kräver åtta stater 2018 säkerhetsbälten på skolbussar - Arkansas, Kalifornien, Florida, Louisiana, Nevada, New Jersey, New York, och Texas - även om lagarna i vissa stater kräver tillräcklig finansiering.

Däremot kräver ingen stat säkerhetsbälten på turistbussar, även om det har förekommit något mullrande på federala fronten om lagstiftning som kräver säkerhetsbälten och andra säkerhetsförbättringar på motorvägsbussar - ett mullrande som har ökat i intensitet med den senaste tidens ökning av dödliga bussar kraschar. I vilket fall som helst, till skillnad från skolbussindustrin, väntar motorvägsbranschen inte på lagstiftning - upp till 80% av de nya bussarna har nu installerat säkerhetsbälten. Tyvärr, med tanke på den långa livscykeln för en motorvägsbuss - så mycket som femton till tjugo år - kommer det att dröja ett tag innan alla har säkerhetsbälten.

Till skillnad från skolbussar och motorvägsbussar har det varit lite rörelse för att kräva säkerhetsbälten på stadsbussar. Ur ett praktiskt perspektiv verkar det finnas lite behov av säkerhetsbälten på stadsbussar. Även om utformningen av den moderna stadsbussen med låg våning är mindre säker än designen av skolbussar och motorvägsbussar, betyder det faktum att stadsbussar sällan går med hastigheter över 35 km / h att en kollision sannolikt blir mindre. Med tanke på att de flesta resor med stadsbussar är korta och att många resor har stående passagerare kommer närvaron av säkerhetsbälten att göra ännu mindre skillnad.

Oavsett om deras passagerare har säkerhetsbälten, erbjuder alla bussar säkerhetsbälten för förare och de flesta bussföretag får sina förare att bära säkerhetsbälten för att undvika kollision med instrumentbrädan eller vindrutan.