small kakor / muffins rinner inte korrekt [duplicera]

1

Mina små kakor till exempel muffins rinner inte korrekt. De stiger löpande och spolas över pappersfallen. Ingenting fel med ugnen. Jag har provat olika saker, t ex varmare blandning, torrare blandning, mindre kvantitet vid större kvantitet i fallet, det är som om fläkten blåser tårtblandningen till ena sidan. Händer inte med alla mina kakor, främst de små. Några idéer?

    
uppsättning Julie 26.06.2013 19:02

1 svar

1

Jag är villig att satsa på att du använder äggskum för förlossning vilket är notoriskt finicky. Trots protestationer att det inte kan övermixas, kan det också inte blandas! Så se till att den är väl införd i smeten innan du laddar upp den. Batterfärg ska vara jämn.

För andra överväganden gäller liknande regler om du använder kemisk utlöpning: dina burkar / kokkärl / kokkärl måste vara obefläckade rena. Detta är min metod: Insides smörjs sedan upp till toppen med smör eller förkortning. Innsidorna ska sedan kastas med en tunn beläggning av något, antingen socker eller chokladpulver (i princip lite torrsubstans). Ladda din smet i 2/3 höjden på pannan (tenderar att vara ungefär densamma oavsett pannans storlek för mig). Gör så väldigt snyggt för att inte släcka smeten och smaka på pannan. Ge också lite små kranar för att arbeta uppsläckta luftbubblor upp till ytan.

    
svaret ges 26.06.2013 20:23