Är det klokt att skära en lång gräv i betongplattformen?

3

Jag har ett garage med två bilar (4-tums betongplatta på kvalitet) som jag förvandlas till bostadsutrymme. Jag vill sätta ett badrum där ute, men jag måste få rörledningar genom golvet. Jag trodde inte att det var möjligt. Jag hade en entreprenör komma över och ta en titt. Han sa inget problem. Vi kunde bara klippa en 6-tums gräv i betong halvvägs över garaget. Det här låter inte som en bra idé för mig. Är det i allmänhet en säker sak att göra, samtidigt som plattans integritet hålls intakt?

Garaget ligger på en platta, men resten av hemmet ligger på en krypplats. Så vi skulle bara behöva klippa gräset från mitten av garaget till väggen av crawlspace för att binda den i med VVS.

    
uppsättning Trevor 23.11.2012 23:24

2 svar

8

Det här görs hela tiden i hushållshus. Plattan är där för att ge dig en fin yta att parkera på, men krävs inte för garageets strukturella integritet.

Så visst, gå direkt.

    
svaret ges 24.11.2012 01:09
2

Om du inte planerar att rymma en 60 ton Abrams tank i rummet, blir det OK. Se dock till att vattentätningen under skivan där skäret är gjort inte punkteras. Om den är punkterad måste den förseglas igen så att du inte får ett vått streck som dyker upp i ditt nya golv. Strukturellt kommer trenchen i betongen inte att utgöra något problem, om inte, som någon nämnde, det ligger bredvid en vägg. Ha det roligt.

    
svaret ges 28.11.2012 17:12