How kan jag jämföra ett sluttande golv?

10

Jag har ett 10x13 första vånings rum som brukade vara en veranda men vid någon tidpunkt stängdes av av de tidigare ägarna, och linoleumplåten limmades ned till plywood undergolvet. Tyvärr korrigerade de inte för den inbyggda verandaens inbyggda sluttning när den stängdes in, så att rummet har en konsekvent 1-tums sluttning mot husets utsida (t.ex. det är inte en intermittent "sag" "eller" doppa ", hela golvet snedställs relativt konsekvent). Jag behöver jämföra golvet för att lägga ner lövträ, eftersom jag ska använda platsen för min verksamhet. Jag har fått råd (av 3 olika personer) att lösa problemet på 3 olika sätt:

 • Skruva ner trådnätet direkt till det befintliga linoleumet och häll självutjämningsföreningen för att få sluttningen.
 • Drag upp undergolv och syster nya 2x8s till balkarna men jämnar istället för i en vinkel
 • Dra upp undergolvet och fäst sedan anpassade kilar för att ligga ovanpå bjälkarna och korrigera dem till nivå.
 • Nu har alternativ 1 ett visst antal överklagande, helt enkelt för att jag inte behöver dra upp linoleumet, riva upp undergolvet eller engagera sig i skärning, spikning, bultning, skruvning, limning eller byte av undergolv till uppnå nivelleringsuppgiften. Å andra sidan drar tanken på en stor mängd självutjämningsförening på mig eftersom jag desperat försöker blanda den, häll den, fjädrar den etc. gör mig nervös (ett 10x13 rum med en konstant sluttning - sålunda hela 130 kvadratmeter golvet kommer att sluta med minst lite SLC på det-1 tum djupt på ena sidan av rummet och fjädrade till nästan ingenting på den andra). Så mina frågor är följande:

  • Missar jag några viktiga alternativ för att jämföra mitt golv?
  • Är något av alternativen ovan inte realistiskt genomförbart (till exempel jag har en vän som inte vet vad de pratar om när du rekommenderar ett eller flera av ovanstående alternativ)
  • Är SLC verkligen "en bris" att använda (som jag har fått veta det är), eller är jag rädd för att jag inte kan få hela 10x13-rummet hällt och fjädrat inuti ~ 20-minuters inställningsfönstret välgrundat? Jag kommer att ha hjälp med frivillig hjälp, men det kommer inte att finnas några "proffs", så om det inte är faktiskt en "bris" kan det här vara ett problem ...
  • Vilket alternativ skulle du välja, och varför?
  uppsättning Jay Lance Photography 23.01.2011 00:07

  1 svar

  12

  Jag är verkligen fascinerad av din fråga och förslag till lösningar. Jag är glad att höra att du ifrågasätter visdom av några av förslagen. Det finns några faktorer som är viktiga att tänka på innan du väljer en lösning.

  Vilken typ av lövträ golv tänker du använda? Nail down, häftning, limning eller flytande? Med någon typ men ett flytande golv är SLC definitivt den felaktiga produkten att använda under, eftersom den kommer att splittras när den spikas, och de tunnare områdena kommer troligen att separeras från underlaget när de limmas fast. Jag förväntar mig också att SLC inte kommer att hänga bra med den gamla vinylgolv eller till och med plywoodytan. En eventuell böjning av plywood undergolvet kommer att leda till sprickor och brutna bitar av betong.

  Jag skulle undersöka möjligheten att jacka den nedre änden upp en tum. Det här skulle givetvis bero på vilken typ av fundament den vilar på, takkonstruktionen, om det befintliga taket nu är jämnt, eller faller det också samma tum och, äntligen, om det finns några fönster i sidoväggarna, som det skulle påverka nivån på dem också om jacked.

  Om man antar att jacka inte är ett alternativ, skulle det enklaste sättet vara att installera "linjer" eller ytskiktskivor varje 12 till 16 tum på mitten över golvet i minskande tjocklek och installera en ny 3/4 tums undergolv över dessa, skruva ner hela vägen in i det gamla golvet.

  Mest arbete, men framgångsrik metod skulle vara att ta bort det gamla golvet helt och systrar de ursprungliga golvbalkarna. Använda fullstor systerbjälkar skulle inte vara nödvändiga. 2X4 eller 2X6 skulle vara bra så länge som en bra förbindelse upprätthölls till de befintliga 2X8: erna. Den anpassade kilidean skulle fungera bra men potentiellt svårt att riva långa längder för varje sträcka och få dem alla konsekventa utan en bra rippmall, men kan göras med en liten förutseende och smart rip guide.

      
  svaret ges 23.01.2011 17:43