Can Jag lagrar suet eller home-rendered talg vid rumstemperatur i ett år?

12

I helgen kommer jag att äga 100 lbs nötkött suet (som jag kommer att få från en slaktare vän) och planerar att göra det till talg . Jag kan inte ens börja föreställa mig exakt vad denna mängd talg kommer att se ut, men jag är helt säker på att jag inte kommer att få tillräckligt med utrymme i kylen eller frysen för att lagra den.

Jag fick höra stora mängder gjord talg kan lagras vid rumstemperatur i upp till eller till och med ett år; eventuellt längre om jag håller den i min fina, mörka källare. Rendered fett håller aldrig tillräckligt länge i vårt hus för att veta säkert.Apparent canning är inte ett alternativ eftersom det uppvärmda fettet kommer att hålla burken från att täta, men det kommer att bli bra i en väl förseglad glas (Mason-style) burk.

En snabb Google-sökning visar några anekdotiska bevis, men jag föredrar viss vetenskap.

Kan jag lagra min gjorda talg i väl förseglade glasburkar i källaren för upp till (eller över) ett år? Ännu viktigare, varför eller varför inte?

Redigera: Jag har arbetat under antagandet att den gjorda talg kommer att vara säkrare att lagra under lång tid. Jag såg just på StillTasty (som inte har en talgregistrering tyvärr) att den kommersiella satsen kan lagras för en år i skafferi, öppnat eller oöppnat. Det verkar verkligen konstigt för mig - är det sant? Jag förväntar mig att fett ska gå snabbt i en öppnad behållare i skafferiet. Är det för att det är "kommersiellt" suet - finns det någonting jag kunde göra för att jag skulle kunna lagra den orenade?

    
uppsättning stephennmcdonald 24.02.2011 06:59

5 svar

8

Tallow behöver inte kylas och kan ta ett år eller längre. Jag skulle inte oroa mig mycket om sönderdelning, men oxidation kan vara ett problem. Var noga med att lagra den i en lufttät behållare och du borde inte ha problem.

    
svaret ges 24.02.2011 14:27
5

Jag vattenbad kan min talg i burkar i 10 minuter. Jag hittade en riktigt bra vetenskaplig förklaring när jag sa varför det var ok att kunna det på så sätt men jag kan inte hitta det nu. I grund och botten för att fett ska gå rancid eller för att bakterien / mögel växer måste vissa villkor uppkomma, såsom fukt, luft, etc. Eftersom det inte finns fukt i fett, om det görs korrekt, är det säkert att du kan i ett vattenbad. Då kan du lagra den på hyllan i mer än ett år och det tar det ur kylskåpet eller frysen. Verkar jag är en liten post till detta nu men det här är kunskap för framtiden: D

    
svaret ges 03.11.2014 17:34
3
Pure fetter tenderar att vara ganska långa och av vilken anledning som helst, bakterier och buggar inte lockas till rena fetter. Du kan också bevara mat med ghee, svin och talg eftersom det är en syrebarriär.

    
svaret ges 06.11.2013 05:19
1

Det bästa sättet att behålla det är att vakuum försegla fettet eller talg så att det är helt rent och torrt. Det kommer att behålla det på ett svalt och mörkt ställe för långt över ett år.

    
svaret ges 22.03.2016 03:06
0

Jag gör gruvan i en långsam spis och filtrerar och häller i Silicone cupcake-pan som gör små skivor. Jag lägger sedan dessa i plastfrysar påsar och förvarar dem i frysen. De kommer nästan alltid att vara kvar där så länge jag dubblar påse det för att hålla frysen brinna ner och eftersom de är lätta storlekar kan jag bara ta en när det behövs. I teorin kan du lagra den i burkar men problemet kan hända med föroreningar som förstör en burk. Jag tenderar att salta botten av burken och varm kan dem. För extra säkerhet kan du använda ett livsmedelsklassvax på toppen av burken före tätning. Jag förväntar mig att det ska vara bra i minst ett år i burkar om inte mer. Observera att suet kommer att hålla mycket bättre än svamp. Fettet kring njurarna användes för att göra ljus och håller fast vid rumstemperatur så att mindre luft förstörs.

    
svaret ges 26.08.2016 03:06