Att få namn tatueringar – bra eller dålig idé?

Även om vi ibland skojar om den humoristiska sidan av denna fråga (som Norman Rockwell-målningen av mannen med alla sina tidigare flicknamn överkryssade när han får ännu ett namn tatuering) är det en som verkligen bör övervägas. Innan du etsar din betydande andras (pojkvän, flickvän, man, fru, etc.) namn i din hud i all evighet, överväga allvaret i dina handlingar. Jag har sett allt från avsky till desperation i ansikten på människor som vill få en tatuering för ett namn täckt. Lyckligtvis kommer många av er som läser den här artikeln att ha möjlighet att förhindra att det någonsin händer.

Att få en tatuering är ännu mer ett engagemang än att gifta sig. Du kan inte skilja din tatuering! Och även om du kan täcka över en tatuering, kommer den fortfarande alltid att finnas där, och den kommer att stå som en konstant påminnelse. Om du tar bort det med laseroperation, är det mer än troligt att du får ärren att visa för det. Din tatuering är för livet. Så, hur mycket älskar du den mannen / kvinnan igen? Och när som helst du går in på en tatuering med inställningen att "Om det inte fungerar kan jag täcka / ta bort det", bör du inte ens tänka på det i första hand.

Jinx-faktorn?

Även om jag vanligtvis inte är benägen att vara vidskeplig verkar det finnas en koppling till namntatueringar och efter uppdelningar. Vissa människor tycker att det är frestande förödelsens gudar att få tatuerat sin älskade på dem. Par som svor sin kärlek skulle aldrig dö (ahem, Billy Bob och Angelina till exempel) kryper nu till närmaste cover-up artist för att radera för alltid den som de hävdade odödlig kärlek till. Jag säger inte att detta kommer att hända dig; Jag rekommenderar bara att du tänker på det riktigt seriöst innan du fattar ett beslut kanske ångra någon dag.

Tatueringskonstnären Chris Long från Fairborn Tattoo i Fairborn, Ohio, ger sin åsikt om detta i "An Artist's Perspective". Chris säger, "Namn som tatuering är inte alltid fel men det finns många anledningar att inte göra det. Naturligtvis verkar namnet på en pojke / flickvän eller betydande annan vara en varaktig hyllning eller engagemang för den andra personen. Men jag har sällan gjort denna typ av tatuering på någon som inte hade någon uppfattning om möjliga ånger man kan stöta på i framtiden. Namn tatuerade på din kropp kommer inte att göra dig eller den andra personen mer engagerad i varandra och det är inte som en skjorta som du kan ta av dig. Tänk på det. Jag har naturligtvis täckt över många namn, namnen på ex-älskare som den nya älskaren står genom att knacka på foten, en persons eget namn som de säger till mig att de är trötta på berätta för människor att de inte är homosexuella eller undrar, "hur känner den killen mitt namn?"

Att få en tatuering av den speciella personens namn är en generös hängivenhet, och om du bestämmer dig för att det här verkligen är vad du vill göra skulle jag inte vara en som står i din väg. Du kommer dock vilja överväga den personliga känslan hos den inblandade. Se till att de inte motsätter dig att du öppet visar dina känslor för dem.

Undantag från regeln

Ett av de få undantagen från regeln om inget namn är när du får en tatuering till minne av någon speciell i ditt liv som har gått bort. Det är mycket osannolikt att du skulle ha någon anledning att ändra dina känslor om dem när de är borta. Detta är ett mycket kärleksfullt sätt att visa att du inte kommer att glömma någon från ditt förflutna. Men om du planerar att gifta dig om eller gifta dig igen, kan ovanstående råd fortfarande gälla så kom ihåg det. Det andra undantaget är dina barn - du kommer alltid att älska dem oavsett vad och att få en tatuering med deras namn är ett utmärkt sätt att visa hur mycket du bryr dig.

Så överväga konsekvenserna på allvar innan du väljer att visa din kärlek på det mest permanenta sättet. Ärligt talat skulle mitt personliga förslag vara att köpa din älskling en nallebjörn, och om du verkligen vill tatuera någons namn på dig, spara det till namnen på dina barn. Oavsett vad du kommer alltid att älska dem. Kom ihåg att borttagning av tatueringar är komplicerat och smärtsamt.