När ska man spraya eller när man ska använda olivolja?

7

Så vad är den grundläggande regeln när man ska spruta med PAM etc eller när man ska använda olivolja?

Till exempel, för att göra en omelett brukar jag använda sprayen.

    
uppsättning Maverick 08.10.2010 09:51

5 svar

7

Först av allt, med omelett - alla sauterade ägg verkligen - jag föredrar mycket smör. Och med omeletter är mindre än en tesked tillräcklig; virvla runt den runt pannan tills den är helt smält och häll sedan av överskottet. I det här fallet skulle du använda smöret för smak, inte några specifika fysikaliska egenskaper. För förvrängda, användaren ganska mer. Stekt ägg är i allmänhet den enda gången jag kommer att använda olivolja, och även då kommer jag att använda en blandning av olivolja (för värmen) och smör (för den smaken som går så bra med ägg).

I allmänhet föredrar jag att undvika sprayer (om du inte pratar om en pumpsprayflaska som du fyller på dig själv) eftersom det finns drivmedel och sådant som används i sprayer för att få dem att fungera. Personligen föredrar jag att undvika multisyllabiska syntetiska kemikalier i min mat när det är möjligt.

Men om du måste ... sprayar är mest användbara när du behöver en mycket tunn men jämn beläggning av olja. Omeletter är ett bra exempel, men jag kan inte tänka på någon annan användning i matlagning där jag skulle hitta en spray som är fördelaktig.

Vid bakning kan sprayen dock vara ganska användbar. Speciellt när du bakar tårtor, pajer eller kakor som kräver att pannan smörjs och mjöljs sedan. En snabb spray gör sakerna mycket enklare.

    
svaret ges 08.10.2010 12:45
2

När du använder olja, se till att du uppmärksammar rökpunkten. Extra Virgin Olive Oil är inte bra för matlagning med högre temperatur - du vill ha en högre rökpunktsolja vid den tiden.

Som sagt använder jag bara sprays för bakning. Annars använder jag en av smör, vegetabilisk olja, jordnötsolja eller olivolja.

    
svaret ges 08.10.2010 15:03
1

Jag använder bara spray när du gör saker som våfflor i en järn, möjliga pannkakor också.

Annars är det alltid OO eller smör för vissa saker (som ägg som roux säger).

    
svaret ges 08.10.2010 13:13
1

Jag köpte nyligen denna oljemördare (http://www.amazon.com/Prepara-PP02-OM100-Oil-Mister/dp/B0026L7BNU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1286686630&sr=8- 1) och fyll det med olivolja för att få ett annat alternativ förutom aerosol sprayburkarna. Fungerar ganska bra, innehåller inga andra ingredienser och kan lätt fyllas på från stora flaskor olja.

    
svaret ges 10.10.2010 07:06
0

Du kan också använda en bakverkborste för att borsta olja på pannan för att undvika att använda för mycket olja och i stället för sprayer.

    
svaret ges 10.10.2010 22:52