Alternativ till grädde för stekt kycklingrecept

5

Jag har nyligen fått ett stekt kycklingrecept som jag verkligen tycker om. Emellertid hålls beläggningen (kryddat mjöl) med ägg och grädde (blanda 1 ägg och 1/4 kopp tung grädde, doppa kycklingen i mjölet och sedan i mjölet, stek). En av mina familjemedlemmar är allergisk mot mjölk, så grädde är inte ett alternativ för en familjen måltid.

Vad kan jag använda istället för grädde för att säkerställa en fin tjock beläggning? Jag har provat sojamjölk istället, vilken smakade bra, men brödningen var tunn ...

    
uppsättning Erica 26.05.2013 15:10

2 svar

4

När det gäller brödrecept som du nämnde tror jag att du kan fortsätta använda sojamjölk (eller mandelmjölk eller till och med vatten) blandat med ägget i din brödning. Istället bör en liten förändring av tekniken ge dig en tjockare och crunchier beläggning.

Du kan behöva öka mängden ägg / sojamjölksblandning du skapar.

Prova att anpassa breddmetoden enligt följande:

 • Doppa kycklingen i ägg / sojamjölksblandningen.
 • Stänk din mjölblandning med droppar av äggblandningen och blanda så att det börjar bilda små klumpar, som om du redan använt den för många kycklingstycken.
 • Skaka kycklingbitarna i mjölblandningen igen, skapa ett andra lager med bitar och klumpar som sticker till kycklingbitarna.
 • Detta bör ge en crunchier, mer tillfredsställande skorpa än en enkel enkel mudding i orört mjöl på grund av klumpar och klumpar som kommer att steka upp och vara knasiga och tandiga.

  Detta råd är baserat på en metod som beskrivs av Cooks Illustrated och Kenji All of Serious Eats Food lab bland andra. Den här bilden är från Food Lab-artikeln på replikera Chic-Fil-A kycklingmackor hemma :

      
  svaret ges 26.05.2013 15:36
  4

  Min mormor i Louisiana brukade använda mayonnaise & slagen ägg att "dubbla rensa" den stekta kycklingen.

  Hon insisterade också på "osötad" majonnäs, som Duke's Mayo (ett regionalt sydligt varumärke).

      
  svaret ges 19.06.2013 18:44