Vad gör någon till en nära vän?

Vänskap av alla slag är underbart, men vissa är närmare och sannare än andra. Så hur vet du skillnaden mellan din vän och en nära vän?

En nära vän är inte nödvändigtvis en bästa vän, men han eller hon är någon du inkluderar i din inre krets. De kan vara någon du inte ser ofta men av olika anledningar håller högt hänsyn. Det är någon du värdesätter, tänker gärna på, oavsett vad du gör eller var du befinner dig i ditt liv, skulle du släppa allt för att vara vid deras sida om de behövde dig.

Vilka situationer kan göra någon till en nära vän?

Varje situation kan höja en vän till en nära vän, inklusive:

  • Att gå igenom en större, känslomässig händelse tillsammans (kanske en eller båda hade en hälsoproblem och hjälpte varandra genom den)
  • Arbetar för en utmanande chef och hanterar problem som band dig för livet
  • Att klara av upp-och nedgångar i din vänskap som har hjälpt dig att lära känna din vän bättre än andra människor
  • Stanna vänner med någon i många år

Är en nära vän samma som en bästa vän?

Medan en bästa vän verkligen är en nära, behöver en nära vän inte vara en BFF. Nära vänner är människor du kanske inte interagerar med så ofta. Du känner dig som om du känner en nära väns motiv, integritet och karaktär, så även när du inte har varit i kontakt nyligen så känner du dig säker på att tala för dem.

Nära vänner betraktas ofta som familj för dig. De är människor som lämnar ett intryck hos dig som förblir positivt i ditt sinne.