Story Identification: ung vuxen fantasy-serie, möjligen publicerad på 70-90-talen, kristen fiktion

16

Jag tycker att det var en bokserie, men kan ha varit en tv-show eller film. Det handlade om 2-5 barn som reste till en alternativ värld och träffade konstiga, kända varelser. En av barnen var en tjej, och det var minst en pojke, och jag tror att de var yngre än tonåringar. Berättelserna kan ha börjat med en av barnen göra något fel (som mobbning), eller ha en fråga om tro eller Bibeln och sedan lära sig en moral i slutet. Jag är inte helt säker på den första delen, men jag tror att det var en moral eller punkt i slutet.

I en av berättelserna separerades barnen, och flickan gick till ett slags skapande operationscenter. Någon form av konstig varelse (och en vän till äventyrarna) arbetade i detta centrum. Flickan fick experimentera med att skapa två kända varelser av sin egen design och såg dem på ett stort bord. Jag tycker att det var en undervattensvärld, och de tjejer som skapades levde under vattnet. Precis som Eden, var hennes regler för skapelserna att de kunde göra vad de ville, men de måste hålla sig borta från bordets kant. Så småningom njöt av sin skapare var inte tillräckligt, och flickans varelser blev splittrade och uppvisade klassiska kristna arketyper: rebell och belastad av tro. Upproret gick ut för att hitta världens kant (bord). Flickan var orolig för honom eftersom han skulle falla av kanten och dö, så hon försökte skicka skyltar och väggar för att blockera sin väg, men han skulle passera dem, gå runt eller ens klättra över väggarna. Den andra varelsen kom efter bakom och tog upp varje varningsmeddelande från huvudpersonen och vägdes ner till sänkningspunkten i sanden. Rebellen når världens kant, lutar sig försiktigt över och faller sedan. Flickan fångar honom och gråter över sin luddiga form. Hon upptäckte hur Gud måste känna när hans älskade skapelse avviker från sin vilja för dem.

Alla böckerna (eller episoderna) var kristna / gudcentrerade och innehöll en kristen moral eller punkt i slutet.

    
uppsättning Musicemilie 22.11.2014 19:08

1 svar

10

Så jag har letat efter den här boken i många år nu. Jag kom även över den här länken lite tillbaka i en av mina sökningar och visste att jag inte var galen och drömde upp en bok eftersom du beskrev exakt samma scen som jag minns. Idag kunde jag äntligen ta reda på vad boken var och det första jag gjorde var att försöka spåra det här inlägget igen så att jag skulle kunna låta dig veta.

De bytte namn på serien. Det brukade kallas "Journeys to Fayrah" av Bill Myers. Det heter nu "The Bloodstone Chronicles" och de kombinerade serien i en bok. Här är en länk på Amazon för dig.

länk

Jag är så oerhört upphetsad att jag hittade den och jag har redan köpt den så att jag kan läsa om serien. Jag hoppas att du gillar !!!

[Redigera]
Det går också under namnet Imaging Chronicles . Beskrivningen i frågan tycks motsvara volymen Experimentet .
Se författarens webbplats .

    
svaret ges 10.07.2015 16:53