Kan inte få bönor att laga mat [duplicera]

1

Jag har en hemsk tid att försöka få bönor tillagade för att vara ömma och inte bittera. Övernattning och snabba blötläggningsmetoder gör ingen skillnad. Om jag lägger till något i matlagningsprocessen är det en bit lök och / eller en varm grön chili. Dessa bönor suger i minst 10 timmar och lagar mat över 4!

Ok, så kanske i min butik är bönorna gamla. Förpackningarna är aldrig förbi dragdatumet. Hur berättar du bara genom att titta på om de är "för gamla"?

    
uppsättning TLA 05.11.2018 05:20

2 svar

5

Det finns tre huvudsakliga anledningar till att torkade bönor inte mjuknar trots omfattande matlagningstid: 1) de är gamla; 2) hårt vatten; eller 3) närvaron av en syra.

Om du inte tror att dina bönor är gamla, kanske är ditt vatten problemet. Bönor kokta i hårt vatten kommer aldrig att mjuka ordentligt. Om det här är ditt fall, försök att laga dem i destillerat vatten istället. Det borde hjälpa. Det låter inte som surhet är ett problem, med tanke på vad du beskrivit.

För matlagningsråd tittar jag ofta på Christopher Kimball of America's Test Kitchen. Hans grupp gör omfattande test av alla slags recept och matlagningsteknik. Här är ett utdrag ur hans blogg om torkade bönor:

"Felsökning av hårda bönor

Slutligen, om du har kokat dina bönor i timmar och funnit att de misslyckades att mjuka, är chansen att de antingen är gamla och gamla (och kommer aldrig att helt hydratisera eller mjukna), vattnet är för hårt, eller det finns ett surt element närvarande. Livsmedelsforskare håller med om att hög surhet kan störa mjukningen av cellulosabaserade bönceller, vilket får dem att förbli hårda oavsett hur länge de lagar mat. Alkalinitet har å andra sidan motsatt effekt på baljväxter. Alkaliner gör bönstärkelsen mer löslig och får bönorna att laga mat snabbare. (Äldre bönor recept innehöll ofta en nypa bakpulver för sin alkalitet, men eftersom bakpulver har visat sig förstöra värdefulla näringsämnen, föreslår några moderna recept att den här genvägen finns.)

Här är länken: länk

Lycka till!

    
svaret ges 06.11.2018 02:41
0

Det bästa sättet att laga bönor finns i en snabbkruk eller tryckkokare, vilket reducerar tillagningstiden till bara 10-15 minuter. Incase det är inte tillgängligt i ditt område eller du vill inte investera i en, så var noga med att du har bönorna blöt innan du lagar mat. Och när du börjar matlaga lägg till lite salt i kokvattnet, vilket påskyndar processen. Att hålla potten stängd för de första 30-40 min är en bra idé så att värmen inte flyr ut. Se till att du lägger till tillräckligt med vatten innan du börjar.

    
svaret ges 05.11.2018 22:05