Vad ingrediens ger vlaamse majonnäs den speciella sparken?

6

Jag älskar holländska friter, och jag gillar särskilt den flamländska frites-sausen som kallas vlaamse majonnäs som de serverar på Frite-butiken som heter VleminckX Sausmeesters på Veotboogstraat (bara ett kvarter från Kalverstraat, huvudgatan mitt i Amsterdam).

Vad ger den den speciella sparken. Det är lite mer tårta än amerikansk majonnäs.

    
uppsättning Cary Jensen 21.12.2010 15:04

3 svar

2

Frietsaus är bara en särskild majonnäs

Kommersiellt är det lägre i fetthalt än vanlig majonnäs

Det har olja, stärkelse (ersätter extra olja), hela äggula, hela senapsfrö, socker, destillerad vinäger och citronsaft

Så sparken är bara extra syran (ättika och citronsaft), biten från hela fröens senap, blandad i en litsås, inte en tung oljig mayo

VAT: VleminckX Sausmeesters är bara en turistig sak, det finns gott om affärer i Holland som serverar bra frites

Personligen tycker jag att potatis från Europa är lite slät jämfört med många andra kontinenter / länder. Det bästa jag har haft är från Fiji, de varma fuktiga förhållandena gör utmärkt friterande potatis, och jag misstänker att de spetsar matoljan med en liten kokosnötsolja också: -)

    
svaret ges 22.12.2010 00:18
0

Tja, "vlaamse" betyder helt enkelt "flamländsk". Allt jag har kunnat hitta online är webbplatser som den här som hävdar att den traditionella franska mayoten på pommes frites är faktiskt rikare och mindre sur än vad vi är vana vid, så det ger oss ingen aning om vilka hemliga ingredienser detta recept innehåller.

En av standardbeståndsdelarna i mayo är dock ättika, som i sig är en populär toppning för frites i vissa områden. Extra ättika skulle definitivt ge Mayo en tårspark som du beskriver. Tänk på smaken av salt-och ättika potatischips ... är det samma slags kick som denna mayo har?

    
svaret ges 21.12.2010 18:17
0

Dijon senap .

Det kan också vara citronsaft, men du behöver lite senap för att få rätt balans, enligt min mening. (även om jag medger att det har varit några år sedan jag har varit i Nederländerna, och jag har nog inte varit i den specifika restaurangen)

    
svaret ges 21.12.2010 22:49