Skillnaden mellan jäsning och förlossning?

6

Vad är den tekniska skillnaden mellan jäsning och förlossning? Båda får bröd att stiga upp.

  • Beträffar jäsning endast den kemiska processen av ett ämne som omvandlar till en annan, vilket orsakar bröd att stiga upp?
  • Och är "hämning" stigande på något sätt?
  • Klassiskt vitt bröd, till exempel - det genomgår jäsning. Är det också kvalificerat som utlöpande? Medan bananbröd genomgår förlossning, men inte jäsning?
uppsättning JLandsberger 12.05.2015 19:52

1 svar

13

Hällningen stiger på något sätt, så bakpulver och bakpulver (kemiska syrmedel) gäller både här, liksom jäst (fermentation).

Kemiska syrmedel som bakpulver och pulverarbete genom att blanda en syra (varierar beroende på receptet) och basen (vanligen natron i vissa former) för att producera koldioxidgas.

Fermentering är processen för jäst att omvandla sockerarter till koldioxid och alkohol. Vid brödtillverkning är koldioxiden den önskade produkten. I öl eller vinframställning, exakt motsatsen. I båda fallen (öl / vin och bröd) tillsätts andra biprodukter som produceras av jäst smak och är mycket önskvärda.

Det finns andra typer av fermentering av bakterier (som de som används i yoghurttillverkning, pickles eller surkål) som producerar mjölksyra; men de ligger något utanför omfattningen av detta svar (även om mjölksyrajäsning av bakterier är ansvarig för smaken av surdammsbröd).

För att svara specifikt på din fråga - ja, jästbröd genomgår jäsning (vilket också försvårar). Snabba bröd som bananbröd använder kemiska syrmedel, som inte är jäsning.

    
svaret ges 12.05.2015 19:57