Skillnaden mellan olympiska och college simning

Vad är den största skillnaden mellan college-simning (och gymnasiesimning) i USA och olympisk simning? Medan många av simmare på högskolan i USA kommer att simma för en plats i USA: s olympiska simlag, är simning på college (och gymnasiet) inte samma sak som olympisk simning. Visst, slagen är desamma (freestyle, ryggslag, fjäril, bröstslag och individuell medley), och som redan nämnts kan många av simmare också vara desamma (sidnot: vissa utländska simmare och dubbelnationalitet är på Amerikanska universitet och högskolelag, och några av dessa simmare kanske simmar i sitt hemlands olympiska lag).

Så ... vad skiljer amerikanska college- och universitetssimmar (och gymnasiesimning) från olympiska simning? Stroken är desamma. Simmarna är desamma. Händelserna är ungefär desamma. Vad är skillnaden?

Poolens längd

Simning i USA: s college- och universitetssystem görs nästan uteslutande i SCY (short-yard yards). Den normala tävlingsbassängen på college är 25 meter lång. Olympisk simning görs i LCM - långbanamätare. Olympiska pooler är 50 meter långa. Det finns också SCM-pooler (korta banmätare) som är 25 meter långa, men i USA är dessa inte så vanliga. De är mycket vanliga i resten av simvärlden, och det hålls världsmästerskap i både 50 meter LCM-pooler och i 25 meter SCM-pooler. År 2000 och 2004 hölls NCAA DI-mästerskap i en SCM-pool.

Varför spelar det någon roll? Visst, den ena är längre än den andra, men vad är det stora problemet? Löpbanor är för det mesta 440 meter eller 400 meter. Är det så stor skillnad mellan varv och meter i simbassänger?

Ja, det finns det. Till att börja med är längdskillnaden mellan 25 meter och 25 meter cirka 10%. Det betyder att en 50 meter lång pool är cirka 55 meter lång - en pool som är 50 meter lång, omvandlad till gård, skulle vara 54.68 meter lång.

Antalet varv

Sedan finns det svängarna. I en trädgårdspool har varje simning som görs i gymnasiet eller college träffar minst en sväng. I en 25-yard kortbana gårdspool är en 50 en start, en sväng och en avslutning, men i en 50 meter lång banpool är en 50 en start och en avslutning. Ingen tur. Simmare har högre hastighet jämfört med att simma mitt i poolen, när de är i början och när de kommer av väggarna efter en sväng. Den kortare poolen (25 meter eller 25 meter) innehåller fler varv som hjälper en simmare att nå en högre medelhastighet. Resultatet är att en kortare pool, med fler varv för samma loppsträcka, motsvarar en högre medelhastighet, vilket motsvarar en snabbare simning.

Ett exempel är 50 freestyle herrar från och med mars 2012. I en långbanapool (LCM) finns det inga svängar. I en kort banmätarpool (SCM) finns det en sväng. Detsamma gäller i den mycket kortare kortbanan (SCY):

  • LCM: Cesar Cielo BRA 20.91 = 2.39 m / sek (2009 - dräkt är nu förbjudet)
  • LCM: Fred Bousquet FRA 21.36 = 2.34 m / sek (2010 - textildräkt)
  • SCM: Fred Bousquet Auburn 21.10 = 0.26 sekunder snabbare än LCM = 2.36 m / sek (2004 - textildräkt)
  • SCY: Cesar Cielo Auburn 18.47 = 2.89 sekunder snabbare än LCM = 3.00 m / sek (2008 - sliten kostym är nu förbjuden)

Tävlingsresultaten från en kort banmätarpool (SCM) är snabbare än från en långbanamätarpool (LCM). Svängen gör skillnad om poolen är meter eller meter. En kortbanans poolprestanda kommer att vara snabbare än en långbanans poolprestanda vid alla mästerskapsnivåmöten och nästan alla andra möten också.