Länkarna mellan tvillingar och depression

Ja, den skämtsamma tvillingen blir deprimerad, även om den kanske inte visar lika mycket för omvärlden. Tvillingarna är ett glatt tecken som förblir nyfiken på livet och ofta kan se humor i svåra situationer.

Vänner kanske känner att de är töjda men vet kanske inte hur svår melankoljan är eller inte. Det beror på att med Gemini sätter de ofta ett glatt ansikte, även om tänderna är knäppta och ögonen har tappat sitt blinkande.

Tvillingarna lider av mörkt humör men är också benägna att hantera det genom att vara ännu mer upptagna och distraherade.

De kan vara övertygade om vänner att de är bra men glider in i sjuklig terräng privat. Många Geminis har oregelbundna humörsvängningar från en emotionell eller mental pol till den andra.

Eftersom de är vana vid att ha den delade upplevelsen, kanske Gemini verkligen tror att det bara är hur saker och ting kommer att fungera så småningom.

Tvillingarna är ett lufttecken och kommer att vara fast beslutna att tänka sig ut ur funken. Problemet är att det kan vara en destruktiv slinga tills grundorsakerna till en psykisk störning hanteras.

Racing sinne

Tvillingarna är sårbara för att ha löpande tankeprocesser som blir mörka. Vad som kommer att tänka på är några av de motstridiga svärdkorten i Tarot (som 3, 5 och 7).

De skildrar hur tankar själva kan bli beväpnade, inom våra egna psykes.

Svärdet som skär igenom illusionen och representerar klarhet blir ett spetsigt skärande blad.

Det kan börja med generaliserad oro, det blir en vana. Och detta orsakar ångest att byggas, med allt som potentiellt kommer med det - panikattacker, paranoia och rädda fantasier.

Det kan nå en crescendo i det som alltid har varit känt i allmänhet som nervösen, och det antyder ett totalt stopp av livet som vi känner det. Jag har upplevt den här typen av saker och har en Gemini Moon (vilket ger mig en Gemini emotionell natur).

Ibland kan det innebära en ombyggnad från marken (av psyken) uppåt. Och i mitt fall förändrades min handskrift, vilket verkar som ett mycket mercurialt yttre tecken på inre förändring.

Delade personligheter

Tvillingarna är ett tecken på polaritet och flerdimensionalitet. Att ha många sidor gör att vissa Geminis verkar galen, men det beror på observatören, eller hur?

Det är därför det är knepigt territorium att sätta en etikett på Geminis, som dissociativ, när de kanske spelar ut en sida av sin personlighet.

Och som ett lufttecken kan Gemini lossna, vilket gör det mer surrealistiskt att fundera, som om det tittar in på utsidan.

Till exempel minns jag att jag slutade röka och ha en upplevelse av depression, men en som kändes som att integrera olika sidor av mig själv. Så tänk på att Gemini styr lungorna, och man tror att de är kopplade till depression (i energiläkningskretsar).

Och i traditionell kinesisk medicin är lungorna kopplade till känslor, sorg, sorg och upplevelsen av att känna sig fristående.

Åren som jag rökt i tjugoårsåldern var ett sätt att hantera intensiv ångest, och en bonus, höll händerna upptagna. När jag slutade kände livet mig surrealistiskt ett tag och ibland visste jag inte vem jag var i spegeln. Men instinktivt visste jag att jag var på den helande vägen och lät gammal sorg stiga för att integreras.

För en tvilling som bär mycket bagage kan det privata inre livet vara som ett spegelhus med snedvridningar av självbilden. Vägen till helhet kan börja med att söka vad som är äkta, som att spåra ihållande intressen över tiden.

Föreslagna åtgärder

En väg ut ur kaoset är att skapa psykiskt utrymme inom, det är en tillflykt.

När du väl har fått fotfäste i din egen psyke kan du expandera den tills du åter är hemma inom ditt eget sinne. Här är några möjligheter:

  • Titta på filmer som inspirerar dig, ger dig en paus och din själ en lyft.
  • Träna för att få det friska högt, från en infusion av syre.
  • Bli visuell med dina önskningar, som att skapa en visionstavla.
  • Prova andningsövningar för att lugna sinnet och få chi att flyta.
  • Experimentera med ljudläkning och musik som ger dig ett lugnt humör.