PA-stil stekt kyckling utan bröd eller smet, bara en tunn, gulfärgad färgskarp beläggning

8

När jag var en liten kollega bodde jag i sydöstra delen av Pennsylvania. Många diners som vi åt på hade en stekt kyckling som bara hade en tunn krispig bärnstenbeläggning. Ordern var vanligtvis en halv av en kyckling. Jag har bott i North Carolina i 24 år nu och har inte stött på något nära. Jag skulle vilja veta hur man gör det.

    
uppsättning Norm 27.10.2012 21:10

6 svar

5

Jag kan inte hävda bekantskap med det specifika områdets stil med stekt kyckling, men jag har två idéer som kan uppfylla den beskrivningen:

  • Koreanska stekt kycklingvingar med ultratunna skorpor a la länk
  • Dubbel stekt kycklingvingar utan smet a la länken

Jag vet att det här är recept för vingar, men jag antar att det här skulle översättas bra till andra bitar kyckling. Båda börjar med en neutral bas som du kan modifiera med såser etc. till din smak. Jag är rädd att jag inte verkligen har ett bra recept på panerad stekt kyckling men något om bra koreansk stekt kyckling gör allt annat blekt i jämförelse;)

    
svaret ges 28.10.2012 00:29
5

Jag har bott i Pittsburgh-området hela mitt liv. Min stora mormor och mormor gjorde alltid stekt kyckling på samma sätt. De slängde bara kycklingbitarna med en dammning av mjöl, salt och peppar, och pannade stekta den, i mycket MÅnga olja, hudsidan ner först och sedan vända. Vanligtvis skulle de täcka det nära slutet av tillagningen, efter att ha tillsatts en liten mängd vatten till pannan och vänd det på huden sida ner för att få alla de läckra kakorna på botten av pannan.

    
svaret ges 19.02.2013 05:47
3

Här är det. Strax från min svägerska som föddes i Pennsylvania. Första gången jag såg att hon lagade stekt kyckling var hon galen, ingen beläggning och ingen brödning. Värm stekpannan och tillsätt tillräckligt mycket olja för att täcka botten av stekpannan. Om du hade turen att planera, kunde du suga kycklingen i saltat vatten, men det gjorde hon inte. Hon tog ut det från omslaget, sköljde det och kastade in i stekpannan med den heta oljan. Salt och peppar kycklingen och låt den laga mat på låg till medium. Varm nog att laga mat, men tillräckligt varmt för att skura kycklingen. När kycklingen är brunad med en fin "ccoked" brunning, vänd den över och laga den andra sidan. Salt och peppar varje gång du vrider den. Koka alla sidor. Det tar ungefär tjugo till trettio minuter att laga mat på detta sätt, men resultaten är fantastiska. Hon kallar det Yankee Fried Chicken.

När kycklingen kokas genom (kontrollera genom att sätta in kniven i lår eller ben. Om köttet eller benet fortfarande är rosa, till och med något rosa, laga det längre.)

När du är brunad på alla sidor, ta bort kyckling från pannan och lägg åt sidan. Täck löst med folie. Om så behövs, lägg till en matsked smör till dropparna i pannan. Rör i mjöl, salt och peppar för att göra en roux. Du kan göra "Yankee Gravy" genom att lägga varmt vatten till roux. Du kan också använda kycklingbestånd,

Så gör du det.

    
svaret ges 06.11.2015 00:13
1

Här är den verkliga affären stekt kyckling utan att bryta ... bäst att använda ben eller lår. Koka kyckling med huden åtminstone över natten i en förseglad behållare med kärnmjölk, gott om havssalt och peppar till smak nästa dag, sätt kyckling på en hytt för att tömma / torka .. värm en bra stekpanna till medium hög värme, inte hög, med solros eller jordnötsolja, tillräckligt så kommer det att vara halvvägs upp på sidan av kycklingbitarna i pannan. När oljan är het, lägg till din hud på kycklingbitar, vänd varannan 2-3 minuter tills det är klart, det här är den skarpaste, sötaste och mest utsökta kycklingen du någonsin kommer att äta! Huden är brödningen och det förseglar all smak i kycklingbitarna. Enjoy!

    
svaret ges 29.09.2013 17:06
1

Jag har lagat mat i flera år, jag tar min kyckling, lägger på kryddor som jag vill ha på den, sedan täcker kycklingen med honung och lägger den i den fräscha friteraren, ingen bröd, inget mjöl eller något. Matlagning är typ av min hobby. Experimentera med vad du vill ha, kom ihåg att varje matlagningsmetod är unik för den person som gör det och eller skriver det.

    
svaret ges 14.03.2017 21:42
0

Bara hade något väldigt nära det idag på en kyrkahönsrestaurang i NorthEast Texas. Stycket berättade att det var stekt utan smet eller mjöl och är antingen belagt eller kryddat med en lite söt torr bbq-beläggning som var mycket tunn, nästan genomskinlig förutom den gula färgen. Ganska gott.

    
svaret ges 09.07.2013 02:06