Vilket skor att bära med långa kjolar på sommaren

För vissa kvinnor är maxikjolar och klänningar endast relevanta vart femte eller tio år när de återigen förklaras "heta". För resten av oss har de alltid en plats i våra garderober.

Oavsett vilket läger du hamnar i uppskattar du förmodligen den mjuka, avslappnade och romantiska atmosfären som maxikjolar skapar. Men du vill inte heller känna att du är knuten till ett blick genom att bära dem med samma skor om och om igen.

Varför bära en lång kjol på våren och sommaren

Det fina är att maxiklänningar och kjolar är mycket mer mångsidiga än du kanske tror. Förutom det faktum att de arbetar med en mängd olika toppar och skor, fungerar de också bra under alla årstider - förutsatt naturligtvis att de är gjorda av tyg som är lämpligt för vädret.

Vilka skor att bära med långa kjolar

Här är skostilarna som fungerar bra med full, flytande maxis samt de bästa och värsta valen för smala, monterade maxikjolar.

Platta sandaler

För många kvinnor är det här en typ av no-brainer eftersom det är så naturligt när du glider in i en riktigt lång kjol för att känna dig bohem, och därmed sträcker dig efter det första paret med pärlor eller skimrande platta sandaler du kan hitta. De är ett utmärkt val!

Om utformningen av din maxikjol inte är så komplex (enfärgad, enkel form), låt dina sandaler bestämma känslan för hela outfit. Till exempel, om det är ett sofistikerat, medelhavsutseende som du letar efter och din kjol är mer formanpassad än den flyter, kommer sandaler med breda band och ankelkrage att skapa klädseln.

Om du försöker klä upp en mer avslappnad kjol med en fylligare skärning, är din bästa satsning att välja tunna remmar sandaler, med eller utan känsliga pärlor eller strass utsmyckningar.

Å andra sidan, om din maxikjol redan förmedlar en viss atmosfär eller stil, välj bara sandaler som ska komplettera och inte konkurrera med den. Så låt oss säga att du har en maxikjol med ett stort eller djärvt stamtryck. I det här fallet kan du välja ett par platta sandaler med vävda band eller träpärlor - men undvik allt för djärvt ensam eller så riskerar du att trampa in effekten av själva maxi.

Wedge Sandals

Kilsandaler är en favorit i varmt väder, och även om de kan vara svåra att dra av med vissa mellanlånga och längre kjolar, fungerar de riktigt bra med maxikjolar och klänningar eftersom den extra längden hjälper till att balansera klyftklackarna.

espadriller

Från traditionella platta stilar till högklackade sandaler med spansk smak, espadrilles och maxikjolar är en match gjord i himlen. Men om du vill se till att det inte ser ut som om du har tofflor, se till att du bara visar lite ben. Om din kjol är för lång för att visa hud, välj sedan espadrilles med klackar. Stilar som har ankelband eller slipsar är särskilt snygga med maxikjolar.

Högklackat

Det finns inte många klackar som inte passar med maxikjolar - speciellt när det gäller högklackade sandaler. Tjocka klackar, fotledsremmar, kilar, stilettos, remmar med sandaler - allt kommer att fungera bra, så länge de passar bra till den aktuella kjolen.

När det gäller hälpumpar tenderar vissa tåformer att fungera bättre än andra. Till exempel är öppna, spetsiga, mandel- och kikhakklackar i allmänhet mer smickrande med maxikjolar än runda pumpar. Det finns naturligtvis alltid undantag, men den främsta anledningen till detta är att rundare tår med riktigt långa kjolar och klänningar påminner lite för små flickor i julklänningar och Mary Jane-lägenheter. För de flesta vuxna är det bara för mycket.

Om du verkligen älskar pumpar med runda tår, leta efter stilar som har lågt skurna vampyr så att en del hud exponeras.

Skostilar att undvika med maxikjolar och klänningar

  • Loafers eller andra lägenheter med full täckning fungerar inte bra med maxikjolar och klänningar på grund av att de antingen är för maskulina eller gör att långa kjolar verkar frumpiga.
  • Lågklackade träskor av komfort-sortimentet passar inte bra för sådana feminina kjolar och klänningar, men högklackade mode träskor är okej för svalare väder.
  • Sneakers, särskilt cross-trainers, gång- eller löparskor, spelar vanligtvis inte bra med maxis. Även om du kanske har sett den framgångsrika kombinationen av strömlinjeformade canvas sneakers (tänk: Keds) med smala maxikjolar för ett slags söt och avslappnad, preppy look. Prova om det är en look som tilltalar dig.