Mom jeans är tillbaka i stil – lär dig hur du bär dem

Om du inte har hört, är "mamma jeans" tillbaka - och de är en trendig denimstil att bära nu. Så vad är mamma-jeans, och hur gick denim-stilen för kvinnor från att vara skämt, till att vara en av dagens måste-denim-stilar för trendiga unga (och unga hjärtat) kvinnor? Vi delar historien om mammas jeans och hur de gick från att vara en vad man inte skulle ha på sig till deras nuvarande modetrendstatus.

1980-talet - mamma jeans är födda

Som vi lärde känna dem mycket senare dök mamma jeans upp på marknaden först på 1980-talet, innan skinny jeans var en glimt i designers ögon. Den här denim stil denim-stilen, som köptes av tusentals, främst av medelålders kvinnor som såg en chans för komfort, innehöll vanligtvis en solid, ljusblå tvätt utan blekning eller oro. De var också höga i midjan, med en stigning som slog långt över naveln, vilket gjorde att kvinnans botten verkade längre och plattare än den annars skulle kunna.

Utan en aning stretch i denimet, som jeansbärare är så vana vid idag, gjorde dessa jeans inget för att konturera kroppen eller hålla i vacklande bitar. Det värsta av allt var kanske det extra tyget runt blixtlåset, ibland med veckning, vilket förstorade varje antydan till en magsäck (en vanlig efterverkan av graviditeten). Avsmalnande ben och elastiska midjeband var bland de andra fasorna i denna jeansstil, som kvinnor ofta bar med inbäddade skjortor, uppenbarligen utan aning om hur osynliga de såg ut.

2000-talet - mamma jeans får sitt namn (och blir ett nationellt skämt)

Vi kan tacka Tina Fey för att göra de flesta av oss medvetna om vad mamma jeans är och hur dåliga de kan få vissa kvinnor att se ut. Dessa unflattering denim bottnar användes av kvinnor i flera år innan komikern gjorde dem kända i en 2003 Saturday Night Live skit. Det annonserade ett falskt jeansmärke som heter Mom Jeans, med tagglinjen "För denna mors dag, ge inte mamma den flaskan parfym. Ge henne något som säger" Jag är inte en kvinna längre ... jag " jag är mamma! '"

Plötsligt blev termen mom jeans en del av vår popkultur - och en känsla av skam uppstod kring att bära denimstil. Vi kan bara föreställa oss hur många rengöringar i garderoben som skitinspirerade, men du kunde inte ha mammajeans längre efter Tina, utan att någon påpekade hur föråldrade och omoderna de var.

2010-talet - baggy jeans utmanar skinnies

Under den senare 1990-talet och långt in i detta århundrade hittills har denim mode för kvinnor handlat om den magra jeanen. För några år sedan började mer avslappnade denimstilar, som den uppdaterade pojkvänen, utmana modetillståndet i hudtät denim.

Detta kan delvis bero på den unisex "Normcore" mode rörelse som skapats av hipsters, som förklarade det häftigt att bära genomsnittliga kläder som visade att de inte bryr sig om designer modetrender. Plötsligt fick opretentiösa grunder som baggy jeans och hoodies en ny modecachet bland de yngre uppsättningarna.

Samtidigt blev jeansstilar med högre midja, som är smickrande till en timglaskroppsform, också en modetrend, eftersom vi såg dem bäras av kurviga kändisar som Kim Kardashian.

mamma jeans blir en trendig stil

Topshop var den första modeförhandlaren som återinförde mom jean som en trendig stil för unga konsumenter. Andra eftertraktade, ungdomsfokuserade globala varumärken (inklusive ASOS och H&M) följde snart - liksom deras reklamkampanjer - och idag är mom-jeans ett hett modevärde som även lyxdesignersmärken inkluderar i deras denimkollektioner.

Så hur ser dagens mamma jean ut? Medan varje par har lite olika variationer - vissa har trendiga ångest, medan andra kan ha veck eller stentvätt - de delar alla en hög midja, en låg gren och bakfickor placerade högt på bakänden som har effekten av plana ut bärarens baksida. Detta står i hög kontrast till den allestädes närvarande smala jeanen för bara fem år sedan, med sin smala passform, kontursömmar och nedre midjeband.

som kan bära de nya mammans jeans

Riktiga mammor, ta hand - de nya mammas jeans är en stil som bäst lämnas åt den yngre uppsättningen. Om du har en aning om mage kommer mamma jeans att accentuera det på ett sätt som kommer att chockera dig, om du är van vid smal passform, stretch jeans. Mammajeans överklagande är att de är osofistikerade och inte är hjälpsamma när de kamouflerar alla figurfel som bäraren kan ha - två saker som du förmodligen inte vill ha i dina jeans över en viss ålder.

Om du bestämmer dig för att bära nya mammas jeans, kan du forma dem precis som du skulle ha en pojkvänjean i din garderob. Deras höga midja kräver en nedstoppad topp, och de kan bäras med både sneakers eller höga klackar. Lägg en kavaj över toppen för att klä upp dessa jeans och lägg lite form till dina kläder.