Sätt att mildra säkerhetsrisker med dubbla cylindriska dödskruvar på ingångs- / utgångsdörrar?

3

Medan dubbla cylindriska deadbolts (de deadbolts på husdörrar som kräver en nyckel från båda sidor) kan vara bra för säkerhet, kan det vara ett kompromiss med säkerhet om man behöver ta sig ur huset snabbt. På vissa ställen kräver huskodskoder ingångar och utgångar från insidan utan speciella färdigheter eller utrustning (t.ex. en nyckel), medan det annars inte behövs eller det krävs bara för X-ingångar och ingångar.

I de fall då dessa typer av deadbolts är tillåtna och valda för deras säkerhetsförmåner, hur är några sätt att göra den ingången / utgången säkrare för de inomhus i händelse av brand eller något annat behov av att komma ut ur huset?

    
uppsättning cr0 08.10.2017 06:42

2 svar

2

Det handlar om nycklar. Om du behöver en nyckel för att öppna dörren, se till att du har en nyckel när det behövs. Du behöver flera av varje nyckel, bortsett från den på din nyckelring. Ditt liv är värt att spendera extra parpengar på nycklar.

Här är nycklarna passande, från de mest använda till minst använda:

Nyckelfel : Det här stannar kvar på din nyckelring som alla andra nycklar som du någonsin har använt. Det är din dagliga utgående nyckel, som ofta används i samband med en bil.

Nöjesnyckel : Håll den här knappen i dörren för det mesta, utom när du är borta. Det här fungerar bäst med ett inloggningsalarm som du kan ringa på natten om du vill hålla nyckeln över natten, vilket inte är en dålig idé om du inte har extra säkerhetsbehov än normalt. En krok på en vägg några meter från dörren kan hålla den här nyckeln.

Aux-nyckel : håll en annan nyckel på en krok vid dörren. Inte rätt bredvid det, där det kan nås / fiskas från fönstret, men nära det. Det här är för gäster och frånvarande inhemska invånare att låsa / låsa upp dörren när ingen annan är kvar och bekvämlighetsnyckeln är ute. Det är också nyckeln du ger till hus-sitter när du går på semester.

Tänk på en som hör till dörren (en knopp), och en är en flottör. Du kan kombinera ovanstående två om du inte har mycket företag / familj. Huvuddelen av två nyckelringar är att undvika praktiska situationer där du inte är en praktisk nyckel eller frestad att röra nödnyckeln.

Nödnyckel : Håll en nyckel under insidan av dörrmatta. Du kan också använda en kommando (tm) krok eller spik halvvägs från golv till vred för att hålla en sådan nyckel, så länge den är tillgänglig från en krypning. Detta är endast för brand / akut användning, utlåna det aldrig eller missa det, och påminna alla övernattningsgäster där den ligger. En röd nyckel eller tagg kan hjälpa till att undvika blandningar. du vill inte bli förvånad över att någon aldrig gav den tillbaka ...

    
svaret ges 08.10.2017 07:17
4

Sättet att mildra säkerhetsriskerna är att inte använda en nyckel inuti. Det ger i alla fall inget skydd, så det finns ingen bra anledning att använda den typen av lås. Det är naturligtvis osäkert, även om det är tillåtet lokalt.

  • Största delen av inbrott innebär inte att man väljer lås, sågar genom deadbolts, skärhål i dörren eller med andra snygga, långsamma metoder. Målet är att komma in och ut så fort som möjligt, och inbrottslingar letar efter enkla möjligheter. Ditt verkliga skydd kommer från att uppmuntra inbrottaren att se någon annanstans.

    Dörrar som inte är säkerhetsdörrar, som har lås med korta deadbolts och inte har någon förstärkning vid de svaga punkterna, ta bara några sekunder för att helt enkelt bryta dörren öppen, deadbolt och allt. Det är vad inbrottstjänsten letar efter och försöker; en inbyggd nyckel är irrelevant.

    Om du gör det svårt, kommer din typiska inbrott att leta efter ett annat hus som är ett lättare mål efter ett par misslyckade försök. Om de specifikt har riktat ditt hus är dörren inte den enda, eller nödvändigtvis enklaste, rutten i. Till exempel kan de byta ut ett fönster. Att fokusera på en inbyggd nyckel ser på fel plats för säkerhet.

    Det finns många sätt att göra en dörr svårare att bryta upp. Det finns massor av råd på nätet om enkla saker du kan göra.

  • Det finns bara en typ av dörr där en inbyggd nyckel kan till och med vara övervägande - en dörr med dekorativt glas inom räckhåll för låsmekanismen. Det inbjuder att bryta glaset för att nå låset inuti som ett litet första steg. Om de inte hittar någon spak på insidan, är steg 2 det brutta kraftalternativet som de skulle ha försökt ändå.

    Om det är den typ av dörr du har, och varför en inbyggd nyckel verkar relevant, desto bättre lösning är att få en annan dörr. Utseendet på ett potentiellt enkelt sätt kan vara det som gör ditt hus till ett attraktivt mål i första hand.

Tänk på att din egendom är försäkrad mot stöld, och inbrottstjuvar bryter sällan in när någon är hemma. Så en inbyggd nyckel äventyrar din egen säkerhet, erbjuder inte verkligt skydd mot inbrott, och skulle vara där för att skydda egendom som är försäkrad.

    
svaret ges 08.10.2017 09:47