En guide för att bära höga klackar för nybörjare

Så du har en speciell händelse som kommer. En anställningsintervju eller ett bröllop. Om du är tonåring är det kanske ditt första prom. Oavsett anledning känner du dig som om du verkligen skulle ha ett par högklackade skor.

Det finns bara ett problem. Du är inte riktigt bekväm på höga klackar eftersom du bara inte bryr dig om dem. Kanske har det gått riktigt länge sedan du hade på dig annat än lägenheter eller sneakers.

Eller kanske, du har aldrig använt klackar förut. Och nu har du bestämt dig för att du gillar tanken. Du vill skaka upp saker. Ändra bilden lite. Du är tillåten. Rätt?

De kan du ge dig på.

Och jag har ännu bättre nyheter för dig. A) Det är inte så läskigt / konstigt / besvärligt eller obekvämt som det kan tyckas, och B) det spelar ingen roll om du bara behöver en uppfriskning, eller om du är en nybörjare när det gäller att bära klackar.

Inte en enda person som jag känner till kom ut ur livmodern med klackar. Och oavsett hur elegant, naturligt eller graciöst så och så verkar i hennes stilettos, så hade hon också sin första gång. Om hon kan göra det kan du göra det. Dessutom ser du inte löjligt ut när du gör det.

Först och främst, förvisa alla tankar om kändisar i B-listan i skyhöga plattformspumpar eller statyska modeller som rusar längs banan på 5 "klackar. Medan du håller på med det, bli av med alla mentala bilder som involverar strippor, prostituerade, berusningar eller chavs.

Och innan du anstränger dig för att försöka komma på en vänligare bild av kvinnor i höga klackar: sluta!

Detta är dig vi pratar om. Din smak. Din garderob. Dina fötter.

Nu, låt oss få dina fötter i några klackar.

Men höga klackar verkar inte naturliga

Det beror på att de inte är det. Vi föddes inte med spikar som kommer ut ur botten på fötterna, så det kommer absolut inte att kännas naturligt först. Ärligt talat kanske du aldrig känner dig bekväm i extremt höga klackar.

Det är ok. I själva verket är det bättre än ok; det är faktiskt en bra sak.

Det är väldokumenterat att bära höga klackar för ofta eller under långa perioder kan orsaka kort- och långvarig smärta i våra ben, knän, rygg, fötter och anklar. För att inte tala om risken för skador som följer med bara genom att gå i ett par klackar.

Högklackade skor tvingar våra kroppar till obekväma och onaturliga positioner. Att höja hälen på våra fötter ökar mängden tryck som läggs på våra bollar och tvingar våra kroppar framåt. Detta kastar bort vår balans, förändrar vår hållning och det förändrar vårt sätt att gå. Det behöver inte sägas att alla dessa justeringar, särskilt på en gång, belastar kroppsdelar som vi kanske inte är vana vid att anstränga.

Med detta sagt, många kvinnor gör och kommer att fortsätta att bära höga klackar varje dag. Du kanske också. Du behöver inte. Det är ditt beslut. Men om du någonsin kommer att försöka bära klackar måste du börja på rätt sätt.

Det betyder långsamt och stadigt.

Det betyder inte orsakar dig själv smärta.

Allt det betyder är att du kommer att göra det lättare för dig att komma in i skor som kanske inte är helt som de du har på dig för närvarande men som inte är så olika.

Och det är mycket mindre läskigt. Det är faktiskt inte läskigt alls.

De bästa klackarna för nybörjare

Läs detta: Försök INTE bära extremt höga eller tunna klackar första gången. Gör nu ett löfte till dig själv (och till mig) att du kommer att följa det rådet och använd förslagen nedan för att välja ditt första klack.

  • Hoppa över de spetsiga tårna! De kan vara smärtsamma, även för proffs. Du behöver verkligen inte den typen av X-faktor i detta skede av spelet. En sko med en rund tå är nybörjarens bästa vän.
  • Inga klackar över 2.5 tum. På vägen kan du välja att gå högre, men du behöver inte någonsin. Och för ditt första par bör du definitivt inte överskrida denna gräns. Det finns ingen anledning att. Du hittar enkelt kvällskor och fritidsskor med klackar lägre än detta. Och att börja med en lägre häl kommer att få dig att känna (och se ut) mer bekväm och säker än du någonsin kommer att tippa på - eller falla av - för höga klackar.
  • Blockklumpar eller klumpiga klackar är bäst för hälnykomlingar.
  • Om du helt enkelt måste ha en mer elegant klack, leta efter stilar som avsmalnar från att vara breda överst till något mindre breda längst ner. Undvik klackar som är magra och raka eller någon som är mycket tunn i botten.
  • kilar - Kilklackar kan vara ett bra alternativ, men du måste titta noga på dem för att vara säker på att de ger rätt balans. Vänd skon upp och ner. Om hela hälen är lika bred som den övre delen av skon, kommer det att ge en bra första häl. Om det blir smalare mot mitten av skon, hoppa över det för tillfället och håll fast vid ett av de andra alternativen som anges ovan.
  • Du kanske behöver en annan storlek - Även om du alltid, alltid, alltid är i storlek 9.5 eller 7, bör du ändå prova ditt första klack innan du köper dem.
    Två skäl. För det första är vissa skorstilar mer förlåtande än andra. Så om du är van vid att ha på dig sneakers kanske du inte inser att du faktiskt behöver en 9.5 bred or smal. Dessutom, om du är van vid skor som har mycket vaddering eller mer flexibla överdelar, kanske du tycker att du inte är lika bekväm i mer strukturerade skor, även om de är lika stora.
    If kan bara hitta de skor du verkligen vill ha online. Försök att kolla in en liknande stil från samma tillverkare först personligen. Som en sista utväg, se till att webbplatsen du beställer från har acceptabla returpolicyer.

Gå vidare upp

När du väl har hittat ett par bekväma klackar som du inte är livrädd för att gå i följer du stegen i denna handledning för Walking in High Heels.

När du är tillräckligt säker på dina nya klackar kan du gradvis gå upp i höjden och börja tänka på olika sko- och hälstilar - förutsatt att du vill. Vi har turen att leva i en era med en sådan variation att kvinnor inte bör känna sig begränsade till att ha någon specifik stil.

Om du är lyckligare där du befinner dig nu, trösta dig i det faktum att du förmodligen kommer att spara dig massor av möjlig smärta och problem på vägen.