Travelling en dag innan min Schengenvisum börjar

1

Min familj och jag planerar att resa från Dover (Storbritannien) till Frankrike, sedan till Nederländerna med bil. Eftersom 3 av oss (av 6 personer) inte innehar brittiskt medborgarskap ansökte vi om Schengenvisum. Lyckligtvis har vi våra Schengen-visum nu, men problemet är att vi vill gå en dag innan Schengenvisummet börjar. Tror du att detta kommer att orsaka ett problem?

    
uppsättning Zuhal Aylan 08.06.2018 20:25

1 svar

1

Du kommer inte att kunna komma in i Schengenområdet före midnatt (i början) av giltighetsdatumet, eftersom ditt visum inte är giltigt.

Om du vill börja din resa dagen innan, borde du kunna ändra dina planer på att ta en övernattning över natten till Nederländerna.

Du borde också kunna ta en färja från en annan hamn till Frankrike före midnatt som anländer till Frankrike efter midnatt. På grund av tidsskillnaden, till exempel, kommer en 90-minuters resa från 21:35 nästa morgon klockan 00:05.

Men det här kommer förmodligen inte att fungera från Dover på grund av de vidstridiga invandringskontrollerna. I Dover kommer du att stöta på fransk invandring innan du lämnar, så du kommer förmodligen inte att fortsätta förrän efter midnatt.

Inget av ovanstående gäller om de familjemedlemmar som innehar visumet kvalificerar sig för fri rörlighet under Direktiv 2004/38 / EG baserat på deras förhållande till en av de brittiska medborgarnas resenärer. I det fallet borde de tillåtas oavsett om de inte har visum (enligt direktivet bör en visering utfärdas på plats av gränsbevakaren, men i praktiken verkar det som om detta inte händer, och det är ännu mer osannolikt när resenären har visum som kommer att bli giltig nästa dag).

    
svaret ges 08.06.2018 21:31