När börjar ålderdomen exakt?

Vid vilken ålder slutar en person bli äldre och bli gammal? När börjar ålderdomen?

När forskare vid Pew Research Center ställde den här ålderdomsfrågan och många andra till nästan 3,000 vuxna, i åldern 18 till drygt 65 år, var svaren avslöjande. Precis som många andra frågor i livet beror definitionen av ålderdom på vem du ställer.

Som förklaras i Growing Old in America: Expectations vs. Reality, rapporten baserad på Pew-studien, om du genomsnittar alla svaren tillsammans är genomsnittssvaret klart: ålderdomen börjar vid 68.

Å andra sidan är det genomsnittliga svaret för vuxna under 30 år att ålderdomen börjar vid 60. Mer än hälften av de vuxna under 30 år sa att ålderdom faktiskt börjar innan människor fyller 60 år.

När människor åldras flyttar ålderdomen tillbaka

Det är ingen överraskning att ju äldre människor blir, desto längre tid tror de att det tar för en person att nå ålderdomen:

  • I genomsnitt tror vuxna mellan 30 och 49 år att ålderdomen börjar vid 69 år.
  • Människor som för närvarande är 50-64 år tror att ålderdomen börjar vid 72 år.
  • Svarare som är 65 år och äldre säger att ålderdomen börjar vid 74 år.

Svar på frågan "När börjar ålderdomen?" varierar efter kön såväl som ålder, med kvinnor som ser mer generöst. I genomsnitt säger kvinnor att ålderdom börjar vid 70 års ålder, enligt Pew-studien. Män säger i genomsnitt att ålderdomen börjar vid 66 år.

Ålderdom är för andra människor

Studien visar också att bara en sak är säker när det gäller ålderdom: Majoriteten är överens om att inget av detta gäller dem.

Bland åldersundersökningarna som var 65-74 år sa endast 21 procent att de kände sig gamla. Även bland dem som är 75 år och äldre - en ålder som många av de tillfrågade skulle kalla "gamla" - sa bara 35 procent att de kände sig gamla.

Kanske är det sant, som det gamla ordspråket säger, att du är så ung som du känner.