Sätt ett duschhuvud från vinden?

2

Jag underhåller tanken på att installera en av regndusch duschhuvuden i ett andra våningen badrum. Jag försöker ta reda på om det här är en bra idé, på grund av att huset är USDA Zone 5, med vintrar temps som kan komma under noll. Jag tänker på att så länge jag installerar vattenledningen med lite tonhöjd ska vattnet rinna ut ur ledningen genom duschhuvudet och inte frysa i röret.

Är mitt tänkande rätt?

Finns det några andra "gotchas" jag borde vara medvetna om?

    
uppsättning Carl 22.07.2017 17:17

2 svar

2

Är det bara en dusch eller är det en dusch / badkar?

Vattnet dränerar ut ur en dusch / badkar combo stativ rör. Så det skulle inte behöva ställas för avlopp.

Ett dusch-bara stativrör håller vattnet helt upp till 90 °, även om det sitter fast. Du kan lägga till en avloppsventil / fotvaskventil nedanför men du måste alltid komma ihåg att dränera stativröret efter varje användning.

Ett alternativ är att installera en regnduschdusch som helt ingår i duschen.

På nedsidan behöver de vanligtvis de heta och kalla matarna grova på exakt det rätta avståndet från varandra och sedan är de ytmonterade. Så du skulle behöva riva av duschens främre vägg för att göra matrören.

På plussidan behöver du inte gå upp på vinden på jobbet och kommer aldrig att behöva oroa dig för det frysande.

Lycka till!

    
svaret ges 22.07.2017 17:37
1

Jag hade en liknande situation som din, där jag ville installera en regndusch i ett badrum på andra våningen. Jag gick inte upp på vinden. I stället tog jag bort det konventionella duschröret som såg ut så här:

Jagbytteutettduschrörmedhögräckhållsomserutsåhär:

Tilldenövreändenavröretmedhögräckviddetillfördejagenduschrörbollsvridningsenhetsomvisasnedan.Dettagerextralängdtillröretochgördetmöjligtförduschhuvudetattvaramycketmerjusterbartsåattdetkanpekaraktner.

Slutligentillkomduschhuvudetavregn:

Närjagursprungligeninstalleradeduschhuvudetgjordejagdendyrainvesteringenienavdedubbelförbundnaförlängningsarmarnasomvisathärmendetgickinteatthållauppdettungaduschhuvudetpåplatsochsåsmåningombröt.Såledesskullejaginterekommenderaattgådenvägen.

    
svaret ges 22.07.2017 18:19