Vad du borde veta innan du köper en paintballpistol

Du har spelat paintball några gånger med lånad eller hyrd utrustning och du har haft så mycket kul att du har bestämt dig för att det är dags att köpa din första pistol (markör). Nu måste du dock välja vilken du vill få. Innan du köper något, se till att läsa pistolrecensioner och kolla in pistillverkarens webbplatser för att lära dig mer om pistolspecifikationer. Innan du börjar söka, ställ dig själv några grundläggande frågor som styr ditt beslut.

Hur mycket ska du spela?

En komplett, superbasisk inställning för paintball kan kosta allt från $ 70 till $ 120 (räknas inte plastpumpar). Många butiker hyr ut hela utrustningen (pistol, mask, tank och behållare) för $ 10 till $ 20 per dag. Om det är möjligt att du ska använda din pistol en eller två gånger om året, kan det ta sex eller fler år att betala kostnaden för utrustningen i motsats till att hyra, och då skulle din utrustning vara gammal. Om du planerar att använda din utrustning tre till fyra gånger om året är det förmodligen värt det att köpa din utrustning i lägre kvalitet.

Hur mycket vill du investera?

Om du ska spela paintball två gånger i månaden, köp inte en billig pistol som varken är lätt uppgraderbar eller mycket bra, till att börja med. Till exempel är Brass Eagle Striker en mycket billig pistol som fungerar bra, men det är inte eller kommer aldrig att vara en höghastighets, exakt eller konsekvent pistol. Jag hade en liknande modell i flera år som jag skulle låna ut till vänner, och det fungerade bra, men det är inte perfekt för någon som spelar regelbundet och vill förbättra. Å andra sidan skulle Striker vara bra för någon som bara spelar tre gånger varje sommar.

Vill du ha en låg eller medelstor pistol?

Om du är säker på att du kommer att spela mycket paintball, måste du bestämma om du vill börja med en nedre pistol eller en medelstor pistol. Många vapen kostar från $ 60 till $ 150 som fungerar bra för de flesta spelare. Dessa kanoner är pålitliga, uppgraderbara och kommer att vara tillräckliga för de flesta paintballaktiviteter under många år framöver. Dessa kanoner kommer också att köra på CO2. Men om du vill få en pistol som kan tävla (när det gäller hastighet och konsistens) på ett snabbbollsplan eller är utformad för att ta allt missbruk och slitage av ett 24-timmars scenariospel, måste du hoppa upp i pris till prisintervallet 200 till 300 dollar.

Vad händer om din pistol går sönder?

Tyvärr kommer paintballpistoler att gå sönder. Innan du köper en pistol skulle det vara klokt att se hur mycket det kostar att fixa. En pistol på 30 dollar kan kosta 18 dollar för att ersätta luftslangen. I stället för att tvingas köpa dyra nya delar endast från tillverkaren kan du köpa en pistol som har delar tillverkade av många företag (som Spyders och Spyder-kloner). Dessutom är vissa vapen utformade så att även grundläggande underhåll måste utföras av en professionell (eller mycket avancerad pistolhobbyist). Innan du väljer din pistol läser du tillverkarens specifikationer för att ta reda på hur svårt det är att fixa din pistol och om du inte kan göra det själv.

Vill du ha en elektronisk eller mekanisk markör?

Mekaniska markörer behöver ingen elektricitet medan elektroniska markörer körs med batterier och kretskort. Mekaniska markörer är vanligtvis långsammare och högre, men mycket tillförlitliga. Elektroniska markörer är antingen elektromekaniska eller elektropneumatiska. Elektromekaniska markörer är mekaniska markörer med en elektronisk avtryckarram som avfyrar markören, ofta i 3-runda burst- eller full auto-lägen. Elektro-pneumatiska markörer skjuter genom att aktivera en magnetventil som låter luft passera genom och skjuta bollen. De kan skjuta mer konsekvent och är tystare än mekaniska markörer, men de kostar mer och är svårare att fixa.

Vilken typ av paintball vill du spela?

Om du ska fokusera på scenariospel eller träboll, kanske du vill ha en pistol som är utformad för att bäras som ett gevär med förmågan att fästa ett lager. Storlek spelar ingen roll så länge det är bekvämt och hållbart. Undvik glänsande färger för träbollsspel. För snabbboll är mindre bättre. Leta efter en pistol som är kompakt, passar nära din kropp, är lätt att krama upp mot bunkrar och skjuter mycket snabbt. Med speedball kan du också få en ljus och blank pistol. Om du vill spela både träboll och snabbboll, överväga en mindre pistol som du kan fästa ett lager på när du spelar i skogen.

Vilken annan utrustning behöver du?

Innan du använder alla dina pengar på att köpa din drömpistol, ta reda på vad du behöver mer. En supersnabb elektro-pneumatisk pistol gör inte mycket för dig om du bara har en matningsbehållare med gravitation. Lär dig om din pistol kräver att du köper en trycklufttank och om din pistol behöver en grundläggande uppgradering (till exempel en ny regulator) innan den kommer att fungera tillfredsställande. Fråga dig själv om du kommer att vara nöjd med att spela en hel dag paintball med en utsmyckad pistol och en dålig $ 10-mask. Genom att ta med kostnaden för all annan utrustning innan du köper din pistol får du en bättre uppfattning om vilken typ av installation du har råd med.

Är du villig att köpa begagnad utrustning?

Du kan spara en hel del pengar om du är villig att köpa begagnad utrustning. Innan du gör, se till att du är villig att köpa utrustning som kan behöva justeras, visar tecken på slitage eller kanske inte är vad du tänkte på. Om du är villig att göra detta, kolla in auktionswebbplatser i eBay-stil, lokala annonser och dina lokala paintballaffärer för att se om du kan hitta en skatt till ett förmånligt pris.